"Jeleuri cu THC" - Un român cu domiciliul în SUA, reţinut în cazul fetiţei de 3 ani care a ajuns drogată la spital

Jeleuri cu THC
Andrei Pricopie
07.07.2024

Oamenii legii au intrat pe fir în cazul fetiţei de trei ani care a ajuns drogată la spital şi au dat de urma posibilului vinovat: un român cu domiciliul în SUA care s-ar fi ocupat cu traficul de droguri.

"Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, împreună cu procurorii DIICOT Constanţa, au documentat activitatea infracţională a unei persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc. Astfel, la data de 6 iulie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa, Biroului de Combatere a Traficului de Droguri Constanţa au dispus reţinerea unui bărbat (cetăţean român cu domiciliul în SUA), cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc", se arată în comunicatul autorităţilor.

Din cercetările efectuate în cauză a reieşit faptul că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada 29 iunie – 6 iulie 2024, bărbatul ar fi deţinut şi oferit droguri de risc sub forma unor jeleuri conţinând THC (Tetrahidrocannabinol).

"Astfel, la data de 29 iunie 2024, pe parcursul unui eveniment privat, organizat în urma deschiderii unui salon cosmetic, la care au participat mai multe persoane, adulţi şi minori, cercetatul ar fi deţinut drogul de risc sub formă de bomboană gelatinoasă, un astfel de jeleu fiind consumat de către o minoră în vârstă de 3 ani, care ulterior a necesitat internarea şi investigaţii medicale complexe, ca urmare a ingerării produsului cu conţinut de THC.

De asemenea, pe parcursul administrării probatoriului, au fost indisponibilizate alte asemenea produse ce conţin drogul de risc, iar în urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa cercetatului a fost identificată şi ridicată o cantitate de canabis, precum şi alte mijloace de probă. Totodată, din investigaţii a rezultat că drogul de risc urma să fie comercializat pe parcursul unui festival de muzică ce se desfăşoară în municipiul Constanţa", se mai precizează în documentul citat.

Jeleuri cu THC
Jeleuri cu THC

Jeleuri cu THC
Jeleuri cu THC

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor