Jeffrey Epstein a angajat detectivi particulari pentru a hărţui agenţi FBI [Raport]

Notoriul miliardar traficant de sex Jeffrey Epstein în Cambridge, Massachusetts, 2004 (Getty Images)
Redacţia
16.07.2025

Rolling Stone a relatat luni că Jeffrey Epstein, finanţistul acuzat de trafic sexual şi pedofilie, a angajat detectivi particulari pentru a urmări, intimida şi spiona agenţi FBI care îl investigau în perioada de la mijlocul până spre sfârşitul anilor 2000, potrivit lui Ken Silva via HeadlineUSA, informează Zero Hedge.

„I-au supravegheat, i-au urmărit, le-au scotocit gunoiul, au angajat detectivi particulari ca să-i investigheze pe anchetatori”, a declarat pentru revistă un oficial anonim. Acesta a adăugat că un agent special s-a mutat în cele din urmă într-o comunitate cu acces restricţionat pentru a scăpa de hărţuirile constante.

Tacticile descrise de oficial au fost similare cu cele aplicate împotriva ofiţerilor de poliţie din Palm Beach.

„Rapoartele poliţiei arată că detectivii particulari ai lui Epstein au încercat să realizeze interviuri pretinzând că sunt poliţişti; că au căutat în gunoiul şefului poliţiei Reiter pentru a găsi informaţii compromiţătoare; şi că investigatorii privaţi au fost acuzaţi că au urmărit fetele şi familiile acestora. Într-un caz, tatăl unei fete a susţinut că a fost scos de pe şosea de un investigator privat, conform rapoartelor poliţiei şi instanţei”, a relatat Herald în 2018.

Raportul revistei Rolling Stone apare după o declaraţie de două pagini emisă săptămâna trecută de Departamentul de Justiţie şi FBI, care a concluzionat că Epstein nu avea clienţi. Concluzia a stârnit indignarea susţinătorilor lui Trump, care au invocat declaraţiile anterioare ale unor oficiali guvernamentali potrivit cărora lista ar trebui dezvăluită.

Procuroarea generală Pam Bondi a sugerat în februarie că „lista de clienţi” ai lui Epstein se afla pe biroul ei, aşteptând să fie analizată, însă săptămâna trecută a precizat că se referea, în general, la dosarul Epstein şi nu la o listă concretă de clienţi.

Influenceri conservatori au cerut de atunci accesul la toate fişierele legate de infracţiunile lui Epstein, chiar dacă Trump a încercat să închidă subiectul.

La peste un deceniu după prima investigaţie a FBI, Epstein a fost arestat din nou pe 6 iulie 2019, sub acuzaţii federale de trafic de minori în Florida şi New York.

Moartea lui Epstein a fost catalogată drept sinucidere prin spânzurare, după ce a fost găsit mort în celula sa pe 10 august 2019. Avocaţii săi au contestat această concluzie. Scepticii indică defecţiunile camerelor de supraveghere, gărzile care dormeau şi oasele rupte din gâtul lui Epstein ca dovezi că moartea sa nu a fost o sinucidere.

Având în vedere legăturile extinse ale lui Epstein cu politicieni şi celebrităţi de rang înalt precum Bill Clinton, fostul premier israelian Ehud Barak, prinţul Andrew, Bill Gates şi mulţi alţii, unii susţin că moartea sa a fost de fapt o execuţie pentru a-l reduce la tăcere.

Printre susţinătorii acestei teorii se numără Ghislaine Maxwell, care ispăşeşte o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru trafic sexual.

„Cred că a fost ucis. Am fost şocată şi m-am întrebat: ‘Cum s-a întâmplat asta?’ Pentru că eram sigură că va face apel şi eram sigură că era protejat de acordul de neurmărire penală”, i-a declarat Maxwell jurnalistului britanic Jeremy Kyle de la TalkTV în 2023.

Acordul de neurmărire penală la care face referire Maxwell a fost o înţelegere favorabilă semnată de Epstein cu Departamentul de Justiţie în 2008, prin care acesta a pledat vinovat pentru o acuzaţie la nivel de stat de racolare pentru prostituţie a unei minore.

Epstein a fost închis într-o secţiune privată a penitenciarului din comitatul Palm Beach şi, conform relatărilor, i s-a permis să părăsească închisoarea în regim de „work release” până la 12 ore pe zi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor