Japonia renunţă la energia nucleară în favoarea energiei colectate din ocean

În luna iulie a acestui an, Japonia va începe dezvoltarea celui mai mare parc eolian din lume construit în largul oceanului, transmite capital.ro.

Astfel, până în 2020 este planificată construcţia a 143 de turbine eoliene, amplasate pe platforme la 16 kilometri de coasta Fukushima, locul în care reactorul nuclear Daiichi a fost puternic avariat de cutremur şi tsunami în martie 2011.

Proiectul face parte dintr-un program naţional de creştere a resurselor de energie regenerabilă ca urmare a închiderii celor 56 de reactoare nucleare ale ţării după tsunami-ul din 2011. De la episodul de acum doi ani, doar două centrale au mai fost repuse în funcţiune.

De asemenea, parcul eolian, care după finalizare va avea o capacitate de un gigawatt, este parte a unui plan prin care Fukushima să devină independentă energetic până în 2040, cu ajutorul surselor de energie regenerabilă. Prefectura Fukushima intenţionează să dezvolte şi cel mai mare parc solar din Japonia.

Parcul eolian japonez va depăşi capacitatea celor 140 de turbine ale parcului Greater Gabbard de pe coasta Suffolk, din Marea Britanie, care generează, în prezent, 504 megawatts şi este cel mai mare parc eolian din lume. Britanicii pregătesc şi ei un alt proiect în Estuarul Tamisei, unde 175 de turbine vor produce 630 de megawatts când vor fi puse în funcţie la finalul acestui an, însă parcul din Fukushima îl va depăşi şi pe acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe