Iurie Leancă a îndemnat oamenii de afaceri din SUA să investească în economia moldovenească

Premierul Iurie Leancă a ţinut un discurs în cadrul Forumului de Afaceri Republica Moldova – Statele Unite ale Americii, care s-a desfăşurat la Camera de Comerţ din Washington.
Iurie Leancă (gov.md)
Ana Chitoroagă
05.03.2014

Premierul Iurie Leancă a ţinut un discurs în cadrul Forumului de Afaceri Republica Moldova – Statele Unite ale Americii, care s-a desfăşurat la Camera de Comerţ din Washington.

Şeful Cabinetului de miniştri de la Chişinău a menţionat în discursul său că Moldova are un potenţial economic neexploatat. Premierul a vorbit despre reformele realizate pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri şi perspectivele oferite de semnarea Acordului de creare a Zonei de comerţ liber cu Uniunea Europeană.

„În acest context, sperăm să fie semnat un Acord privind evitarea dublei impozitări şi, într-o perspectivă, un Acord de comerţ liber. Sunt sigur că Moldova are ce oferi companiilor care îşi doresc prezenţa pe piaţa UE şi CSI”, a menţionat Iurie Leancă.

Prim-ministrul a vorbit despre tendinţele de diversificare a afacerilor din economia naţională.

„Lumea percepe Republica Moldova drept o ţară agrară. Aşa este, dar dezvoltăm şi alte ramuri, cu ajutorul investitorilor. Trei din zece cei mai mari exportatorii ai ţării sunt, de fapt, companii producătoare de piese pentru automobile. Una dintre acestea este o companie americană”, a subliniat Premierul.

Iurie Leancă a menţionat că reformele desfăşurate au contribuit la îmbunătăţirea indicilor Republicii Moldova în diferite clasamente mondiale din domeniul economic, acestea sporesc atractivitatea ţării drept destinaţie investiţională.

Au fost evidenţiate şi reuşitele din domeniul interacţiunii instituţiilor de stat cu cetăţenii, în special cele obţinute prin aplicarea agendei de e-transformare.

Indicele Global Innovation 2013 a plasat R. Moldovs pe locul 45, înaintea Rusiei, Poloniei sau României. Totodată, Republica Moldova a obţinut în 2013 Premiul ONU pentru Serviciul Public, menţionează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor