Italia, Genova: S-a prăbuşit o mare parte din Podul Morandi. Peste 10 morţi

În cursul dimineţii de marţi, o parte din podul Morandi, de pe autostrada A10, din Genova s-a prăbuşit, provocând morţi şi răniţi.
Epoch Times România
14.08.2018

Strigătele de disperare ale persoanelor care au fost martore atunci când s-a prăbuşit podul rutier Morandi se aud în imaginile filmate de amatori şi publicate pe Facebook de cei aflaţi în vecinătate la momentul dezastrului.

Se pare că o parte a structurii a cedat şi a provocat prăbuşirea unei părţi a viaductului Morandi din Genova. Din primele informaţii ale pompierilor şi ale forţelor de apărare civilă, prăbuşirea ar fi apărut în secţiunea cu vedere spre strada Fillak, în zona Sanpierdarena.

O mare parte din viaductul Morandi, pe care rulează autostrada A10, s-a prăbuşit. Ambele sensuri ale podului s-au prăbuşit la pământ pe o distanţă de aproximativ două sute de metri. Potrivit declaraţiilor salvatorilor, accidentul s-a soldat cu peste zece morţi.

Echipele de salvare au descoperit mai multe autoturisme strivite sub moloz cu oameni morţi în interiorul maşinilor, informează Il Messaggero.

Există opinii potrivit cărora podul ar fi fost reparat superficial în decursul anilor, iar reparaţiile s-au dovedit ineficiente, în final podul cedând astăzi poate şi sub influenţa unei furtuni puternice care se abătuse în această dimineaţă peste zonă.

Viaductul autostrăzii A10, numit podul Morandi după Riccardo Morandi, traversează râul Polcevera, în Genova, între raioanele Sampierdarena şi Cornigliano. Este cunoscut şi sub numele de "Podul Brooklyn" pentru designul său, care reaminteşte vag de faimosul pod american.

Podul Morandi are o lungime de 1.182 metri, o înăltime de 45 de metri pe şosea şi 3 stâlpi de beton armat care ating înălţimea de 90 de metri. A fost construit cu o structură mixtă: beton armat precomprimat pentru punte şi beton armat obişnuit pentru turnuri.

Podul a fost inaugurat la 4 septembrie 1967 în prezenţa preşedintelui Republicii Italiane, Giuseppe Saragat.

De la construcţia sa, podul a fost întotdeauna subiect de polemică şi, de-a lungul anilor, a fost supus deseori lucrărilor de reparaţii capitale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor