Israelian condamnat pentru uciderea prin incendiere a unui tânăr palestinian

Un bărbat israelian implicat în uciderea unui tânăr palestinian de 16 ani prin incendiere a fost condamnat de un tribunal din Ierusalim.
Israelianul Yosef Haim Ben-David, liderul unei bande care a ucis adolescentul palestinian Mohammed Abu Khdeir anul trecut - într-un tribunal din Ierusalim 19 aprilie 2016
Israelianul Yosef Haim Ben-David, liderul unei bande care a ucis adolescentul palestinian Mohammed Abu Khdeir anul trecut - într-un tribunal din Ierusalim 19 aprilie 2016 (Ahmad Gharabli/AFP/Getty Images)

Yosef Haim Ben David a fost condamnat în 19 aprilie pentru că a ucis un tânăr palestinian în iulie 2014.

Ben David, în vârstă de 30 de ani, principalul suspect al crimei, a fost condamnat de un tribunal districtual din Ierusalim, după ce i-a respins pledoaria pentru nebunie, conform căreia nu ar fi fost responsabil de acţiunile sale.

“Tribunalul a descoperit că în momentul în care a comis crima, acuzatul nu suferea de psihoză, a înţeles în totalitate faptele, a fost responsabil pentru acţiunile sale, nu a avut nicio dificultate în înţelegerea realităţii şi a avut capacitatea de a preveni crima”, a declarat Ministerul israelian al Justiţiei, conform ziarul Times of Israel.

Sentinţa lui Ben David va fi anunţată luna următoare. El ar putea primi închisoare pe viaţă pentru uciderea lui Mohammed Abu Khdeir, de 16 ani, drept răzbunare pentru uciderea a trei tineri israelieni răpiţi anterior în acea vară.

Doi alţi israelieni au fost deja condamnaţi pentru implicarea lor în uciderea lui Khdeir.

Israelienii l-au ridicat pe Khdeir dintr-un cartier din Ierusalimul de Est, l-au dus într-o pădure din zonă şi l-au omorât prin incendiere.

“De fiecare dată când văd feţele celor care mi-au incendiat fiul, nu pot dormi noaptea. O astfel de persoană nu ar trebui să primească niciun fel de milă, ar trebui să primească închisoare pe viaţă”, a declarat tatăl victimei, Hussein Abu Khdeir.

Uciderea brutală a lui Khdeir a declanşat revolte şi tensiuni între israelieni şi palestinieni. Evenimentele au declanşat războiul din Gaza ulterior în acea vară.