Ionuţ Neagu şi Fernando Varela au şanse de joc la primul meci oficial după venirea lor la Steaua

Fernando Varela, 9 ianuarie 2013 (FRANCISCO LEONG / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.09.2013

Doi dintre fotbaliştii transferaţi de Steaua în ultima zi a transferurilor, pentru a completa lotul campioanei, Ionuţ Neagu şi Fernando Varela, ar putea fi titularizaţi încă de la prima dispută oficială pe care roş-albaştrii o avea de la sosirea celor doi în Ghencea.

Chiar dacă Laurenţiu Reghecampf acordă un timp de acomodare jucătorilor noi transferaţi, depăşind acest obicei numai în cazul lui Szukala şi Adi Popa, aceştia fiind jucători cu care acesta mai lucrase anterior, la Bistriţa, respectiv la Chiajna. Situaţia actuală a lotului l-ar putea determina, totuşi, să-i trimită pe teren pe Neagu şi Varela încă din primul minut al disputei cu Săgeata, din etapa a opta a Ligii 1, de sâmbătă.

Neagu ar putea acoperi postul din linia mediană lăsat de Pintilii, care a evoluat titular în echipa naţională şi a fost integralist şi vineri cu Ungaria, şi marţi cu Turcia, în preliminariile Cupei Mondiale. Filip e, în mod normal, prima rezervă a mijlocaşilor defensivi de la Steaua, dar şi Bourceanu ar putea fi menajat de Reghecampf, în perspectiva meciului de miercuri, 18 septembrie, cu Schalke, din deplasare, primul din grupa de Champions League.

Şansele lui Varela la titularizare apar tot în contextul în care tehnicianul campioanei va dori să-şi menajeze cel mai valoros stoper rămas în lot după plecarea lui Chiricheş, Lukas Szukala, acesta fiind convocat la naţionala Poloniei pentru meciurile din preliminariile mondiale. E drept, polonezul n-a jucat decât vineri, marţi seara fiind rezervă în San Marino, dar antrenorul steliştilor poate lua în calcul menajarea acestuia.

Toate acestea în contextul în care adversarul de sâmbătă este nou promovata Săgeata, un oponent împotriva căruia, echipa din Ghencea n-ar trebui să aibă probleme, indiferent de echipa de start trimisă pe teren.

Un alt jucător ar putea fi menajat de Reghe, macedoneanul Georgievski fiind şi el convocat la lot pentru preliminarii şi integralist marţi, cu Scotia. Vineri, el a ieşit uşor accidentat în minutul 76 al disputei cu Ţara Galilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor