Novak Djokovic, singurul jucător din istoria tenisului care este numărul 1 mondial la vârsta de 37 de ani

Novak Djokovic   (Professional Tennis Players Association)
Mioara Stoica
05.05.2024

Jocurile Internazionali d'Italia se caracterizează de forfait-urile unor jucători de top precum Carlos Alcaraz la cel al idolului de acasă Jannik Sinner. Dar nu vor lipsi spectacolul şi vedetele la turneul de la Roma, startul fiind tot mai aproape. După Rafael Nadal, care se antrenează deja de ieri pe terenurile de la Foro Italico, numărul 1 mondial Novak Djokovic este aşteptat luni, 6 mai, în capitala Italiei. Sârbul va ateriza după-amiază pe aeroportul Fiumicino şi se va antrena la Foro începând de marţi. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Sascha Zverev, un alt fost câştigător al turneului. Ruşii Rublev şi Khachanov vor sosi şi ei direct de la Madrid.

Între timp, Novak Djokovic va fi cu siguranţă numărul 1 la cea de-a 37-a aniversare a sa, pe 22 mai. El este acum singurul jucător din istoria tenisului care este numărul 1 la vârsta de 37 de ani.

Singurul jucător complet pe orice suprafaţă: zgură, hard, iarbă, terenuri deschise sau închise, oriunde, cu sau fără antrenor, cu public potrivnic, cu judecători stricţi, în ţări în care a fost discriminat. Este cel mai versatil jucător din toate timpurile. Una dintre cele mai mari realizări din istoria sportului.

Medvedev îşi face griji: "Roma este în pericol”

"Am simţit cum mi se bloca şoldul, dar nu pot spune prea multe acum. În următoarele zile voi face un RMN pentru a vedea ce este", a explicat Medvedev la cald după această accidentare, punând deja sub semnul întrebării apărarea titlului în Italia. "Roma în acest moment este în pericol. Ar fi frumos să revin după succesul din 2023, dar trebuie să evaluez tipul de accidentare pentru a înţelege gravitatea ei”. Posibila retragere a numărului 4 mondial s-ar alătura celor ale lui Jannik Sinner şi Carlos Alcaraz.

Această situaţie ar putea deschide scenarii interesante în perspectiva unui Roland Garros în care niciunul dintre cei trei menţionaţi nu va fi probabil în condiţii optime.

Djokovic şi Nadal sunt gata să profite de situaţie

Cine ar putea beneficia? Primul nume care vine în minte este, evident, Novak Djokovic. Numărul 1 mondial s-a luptat cu unele probleme la încheietura mâinii încă de la începutul sezonului, iar după semifinala de la Monte Carlo şi-a exprimat dezamăgirea faţă de unele performanţe care au fost departe de standardele sale extraordinare. Aşteptat la Roma în zilele următoare, el va putea alerga după primul său titlu al sezonului, care ar fi al şaptelea la Internazionali d'Italia.

Printre vedetele din Roma, este imposibil să nu fie menţionat Rafael Nadal, care a efectuat ieri primul antrenament din aventura sa pe Centrale. Tsitsipas şi Rublev vor încerca să profite de forma lor excelentă, mai ales în perspectiva de Grand Slam.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor