Iohannis: Negocierile din USL pentru remaniere au eşuat

Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Flori Mladin
24.02.2014

Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL a declarat luni într-o conferinţă de presă ţinută la sediul central al PNL, că se poate trage concluzia că negocierile din USL pentru remaniere au eşuat.

Iohannis a subliniat faptul că au existat evenimente care impuneau o remaniere guvernamentală parţială, astfel încât BPN al PNL a decis la începutul lunii februarie înlocuirea a patru miniştri liberali, la Interne, Sănătate, Finanţe şi Economie.

Prim-vicepreşedintele a precizat că PNL a solicitat exact funcţiile de miniştri pe care le-a avut deja, şi totuşi în 3 săptămâni nu s-a putut realiza această remaniere.

Iohannis consideră că partenerii alianţei USL, şi în special PSD, nu au dorit să se facă aceste schimbări:

"Modificarea structurii guvernului e o simplă formalitate în parlament, la o majoritate de 70% ar fi durat câteva minute dacă s-ar fi dorit. E evident că nu s-a dorit acest lucru. Este un pretext din partea USD care nu a vrut să intre în Parlament cu această mică modificare. Eu pot să spun o părere personală, care se poate adeveri sau nu. Probabil Delegaţia Permanentă va constata acelaşi lucru, că negocierile au eşuat şi că nu putem continua în această formă de colaborare non-existentă într-o alianţă care nu mai negociază, nu mai discută. Şi atunci probabil un posibil prim pas este retragerea miniştrilor noştri din Guvern", a declarat Iohannis.

În legătură cu posibilitatea ca miniştrii să rămână în guvern, Iohannis a spus că personal nu se aşteaptă la aşa ceva şi dacă delegaţia decide retragerea miniştrilor din guvern atunci acest lucru nu va fi reversibil.

Klaus Iohannis s-a referit la faptul că Premierul duce un război cu PNL:

"Constat cu mâhnire că premierul Victor Ponta duce un război tot mai acerb împotriva Partidului Naţional Liberal. După ce a săpat constant la temelia unităţii USL, Ponta îşi imaginează că poate destabiliza unitatea Partidului Naţional Liberal", transmite PNL, prin intermediul preşedintelui PNL Vrancea, Nini Săpunaru.

„Nu, domnule Ponta, PNL a demonstrat în repetate rânduri că poate face politică din Opoziţie, că este un partid mare care nu poate fi dezbinat de ocuparea vremelnică a unor funcţii. Mesajul postat de premier pe contul său de socializare, aşa-zis adresat alegătorilor PNL şi USL, este de fapt un mesaj în care acesta flutură funcţiile deţinute de liberali la centru şi în teritoriu”, spune Iohannis.

Iohannis afirmă că este evident că negocierile pentru remaniere au eşuat, iar această situaţie va fi supusă dezbaterii delegaţiei permanente a PNL, care va avea loc marţi, în jurul orei 19:00, pentru a se lua decizii.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor