Iohannis: Corlăţean este un pion sacrificat de PSD. Ponta să-şi dea demisia (Video)

Victor Ponta şi Klaus Iohannis
Victor Ponta şi Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Materialul video pe pagina originală a Epoch Times România.

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe comune cu preşedintele PPE, Joseph Daul, că fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean, a fost doar "un pion sacrificat" de premierul Victor Ponta în scandalul proastei organizării a alegerilor din Diaspora.

"Am urmărit ieri şi astăzi o dramoletă legată de MAE. Ministrul Corlăţean a fost demisionat şi domnul Meleşcanu a fost băgat în schemă. Am aflat astăzi de la ministrul de Externe că nu se poate face nimic pentru românii din Diaspora. Domnul Ponta trebuia să demisioneze. A sacrificat un pion. Îi cer domnului Victor Ponta să demisioneze măcar acum, în al 12-lea ceas", a precizat Iohannis.

În opinia liderului liberal, Victor Ponta a vrut să găsească un pion de sacrificiu în tot acest scandal, astfel că l-a trimis acasă pe Corlăţean pentru a apare în faţa lumii că cineva a fost găsit vinovat pentru acest scandal privind votul, care s-a produs în diaspora.

Candidatul ACL la prezidenţiale a criticat poziţia lui Meleşcanu care anunţat marţi dimineaţa, după întâlnirea cu reprezentanţii Biroului Central Electoral, că nu se pot înfiinţa noi secţii de votare (element central pentru fluidizarea votului în Diaspora) decât dacă se va da o derogare.

"E foarte clar că nu e clar dacă se pot înfiinţa noi secţii de votare. (...) Pe legislaţia actuală nu e posibil, dacă se vor face derogări, atunci vom putea discuta. Dacă nu, vom face o mai bună organizare pentru a asigura o desfăşurare cât mai rapidă, dar în conditii de legalitate a procesului electoral", a declarat Meleşcanu.