Investigaţie RISE Project. "Moştenirea din spatele averii imobiliare a lui Klaus Iohannis"

Cea mai mare parte a proprietăţilor imobiliare deţinute de familia Iohannis îşi are originea într-o retrocedare imobiliară întemeiată pe acte false, scriu jurnaliştii de investigaţii de la RISE Project.
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
04.09.2015

Cea mai mare parte a proprietăţilor imobiliare deţinute de familia Iohannis îşi are originea într-o retrocedare imobiliară întemeiată pe acte false, scriu jurnaliştii de investigaţii de la RISE Project.

Cercetaţi penal la mijlocul anilor 2000, în dosarul deschis în urma acestei presupuse fraude, soţii Iohannis nu au fost niciodată trimişi în judecată. Unul dintre bunurile obţinute prin această acţiune de retrocedare, aflat astăzi în coproprietatea soţilor Iohannis, este un spaţiu comercial situat în zona ultracentrală a Sibiului.

În ultimii 14 ani, soţii Iohannis au câştigat peste 300.000 de euro din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de chirie obţinute de RISE Project de la Registrul Comerţului. Aceşti bani au reprezentat principala sursă de venit a celor doi.

Trei din cele şase "case", câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a lui Klaus Iohannis, au fost cumpărate cu banii proveniţi din închirierea acestui spaţiu comercial.

Dreptul de proprietate pe care soţii Iohannis îl au asupra acestui spaţiu comercial face obiectul unui proces început acum treisprezece ani. Procesul este încă pe rol. Următorul termen de judecată e programat săptămâna viitoare, pe 3 septembrie.

Evoluţia acestei afaceri judiciare oferă răspunsul la întrebarea legată de felul în care preşedintele României a ajuns să deţină şase proprietăţi imobiliare în Sibiu.

Pentru a citi integral investigaţia jurnaliştilor de la RISE Project intraţi aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor