Invazia din Ucraina i-a adus lui Putin cel mai mare rating de la invazia din Georgia

Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin (DAVID GOLDMAN / AFP / Getty Images)

Invazia din Ucraina i-a crescut ratingul de aprobare preşedintelui rus Vladimir Putin la 85%, o cotă record în ultimi şase ani, conform centrului de studii sociale All-Russian.

”Aprobarea acţiunilor preşedintelui Federaţiei Ruse a crescut timp de cinci luni consecutive. Din aprilie, ratingul lui Putin a crescut de la 82% la 85%”, conform sondajului.

”Această figură este practic identică cu cea înregistrată cu şase ani în urmă”, au comunicat aceştia, precizând că această cotă a fost depăşită numai odată, în aprilie 2008, când Rusia invada Georgia.

Nivelul de aprobare a preşedintelui rus este legat de agresiunea din Ucraina, 52% din participanţi considerând evenimentele din ultimele săptămâni ca fiind un factor major.

Susţinerea faţă de partidul Rusia Unită a crescut semnificativ în ultimele câteva luni – de la 41% în ianuarie, la 60% în luna mai, ajungând tot la cea mai mare cotă din ultimele şase luni.

Sondajul a fost efectuat chiar după parada de pe 9 mai din Rusia, pe un eşantion de 1.600 de persoane din 42 de regiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe