Invazia din Ucraina i-a adus lui Putin cel mai mare rating de la invazia din Georgia

Preşedintele rus Vladimir Putin
Preşedintele rus Vladimir Putin (DAVID GOLDMAN / AFP / Getty Images)

Invazia din Ucraina i-a crescut ratingul de aprobare preşedintelui rus Vladimir Putin la 85%, o cotă record în ultimi şase ani, conform centrului de studii sociale All-Russian.

”Aprobarea acţiunilor preşedintelui Federaţiei Ruse a crescut timp de cinci luni consecutive. Din aprilie, ratingul lui Putin a crescut de la 82% la 85%”, conform sondajului.

”Această figură este practic identică cu cea înregistrată cu şase ani în urmă”, au comunicat aceştia, precizând că această cotă a fost depăşită numai odată, în aprilie 2008, când Rusia invada Georgia.

Nivelul de aprobare a preşedintelui rus este legat de agresiunea din Ucraina, 52% din participanţi considerând evenimentele din ultimele săptămâni ca fiind un factor major.

Susţinerea faţă de partidul Rusia Unită a crescut semnificativ în ultimele câteva luni – de la 41% în ianuarie, la 60% în luna mai, ajungând tot la cea mai mare cotă din ultimele şase luni.

Sondajul a fost efectuat chiar după parada de pe 9 mai din Rusia, pe un eşantion de 1.600 de persoane din 42 de regiuni.