Intruşi opriţi cu focuri de arme să pătrundă în complexul NSA

În  30 martie 2015, o maşină a încercat să pătrundă ilegal în complexul  NSA, forţând ofiţerii de poliţie să tragă asupra pasagerilor.
În 30 martie 2015, o maşină a încercat să pătrundă ilegal în complexul NSA, forţând ofiţerii de poliţie să tragă asupra pasagerilor. (Captură Foto)

Ofiţerii de poliţie au oprit o tentativă de pătrundere ilegală în complexul Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA) când au tras asupra unei maşini cu doi pasageri care a încercat să treacă fără autorizaţie de un punct de control situat la intrarea în campusul puternic securizat din Maryland, ucigând o persoană şi rănind alta.

De asemenea, un ofiţer de poliţie al NSA a fost rănit dar FBI-ul a declarat că incidentul nu are legătură cu terorismul, susţine Bloomberg.

Şoferul, care nu a fost identificat de poliţie, nu s-a supus ordinelor unui ofiţer de a pleca din zonă şi, în schimb, a accelerat şi a intrat într-o maşină de poliţie care bloca drumul către intrarea în complex. Şoferul şi pasagerul erau deghizaţi în femei şi conduceau un Ford Escape furat, conform unui oficial al NSA care a cerut să rămână anonim.

“Ofiţeri de poliţiei au deschis focul când şoferul maşinii a refuzat să oprească”, a susţinut Jonathan Freed, director NSA pentru comunicaţii strategice, într-o declaraţie făcută luni, adăugând că o persoană din maşină a murit la faţa locului şi cealaltă a fost rănită şi dusă la un spital local.

Acest incident reprezintă cel mai recent atac asupra centrelor securizate ale guvernului federal. NSA, principala agenţie de spionaj a SUA, a raportat mai devreme în această lună unele pagube provocate de gloanţe trase asupra campusului fortificat.

Incidentele de securitate din SUA nu sunt neobişnnuite. În septembrie 2014, un intrus a reuşit să treacă de securitatea Casei Albe şi a ajuns până în interiorul complexului prezidenţial, înainte să fie oprit.

NSA este localizat în Fort Meade, un complex militar puternic securizat ce se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de arii, între Baltimore şi Washington. Fort Meade s-a extins în 2010 pentru a include şi Comanda Cibernetică a SUA, Agenţia de Apărare a Sistemelor de Informaţii şi Comanda Cibernetică a Flotei Americane, sediul departamentului de securitate cibernetică din cadrul Marinei. Baza are peste 51.000 de soldaţi şi angajaţi civili.

Intruşii de luni nu au trecut nicio clipă de punctul de control şi nici nu au intrat în perimetrul complexului, a susţinut Freed în declaraţia să. Nu a fost clar motivul pentru care şoferul a încercat să pătrundă în complexul NSA, conform Bloomberg.

De aproape 2 ani NSA este implicată într-o dispută cu privire la operaţiunile sale de interceptare a comunicaţiilor liderilor străini şi a altor cetăţeni – o dispută declanşată în urma scurgerii de informaţii secrete de către fostul contractor Edward Snowden.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe