Dacian Cioloş nu crede prea tare în PSD

Modul în care PSD se raportează la nevoie de schimbare în România, la nevoia de asumare a unor reforme, nu l-a convins deloc pe premierul Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Premierul Dacian Cioloş - care se simte mai puţin apropiat de social-democraţi decât de liberali, cu care a avut ocazia să mai lucreze în trecut - nu se vede în fruntea unui Guvern PNL-PSD după alegerile parlamentare care bat la uşă.

"Din punctul meu de vedere, chiar acel set de principii şi de valori care a stat la baza acelei platforme pe care am propus-o [Platforma 'România 100' - n.r.], nu este doar pentru a afirma anumite principii, ci pentru a arăta că eu cel puţin aş dori să îmi conduc acţiunile, deciziile pornind de la acele principii puse în practică.

Ei, eu am spus că, sigur că există oameni cu care se poate lucra şi în PSD la fel ca şi în orice partid, dar eu am spus că vizavi de ceea ce eu mi-am propus, vizavi de nevoia de schimbare în România, de nevoia de asumare a unor reforme, eu am simţit mai puţin o apropiere de ceea ce îşi propune PSD să facă, faţă de ceea ce am văzut, cel puţin declarativ, de la celelalte partide. Cu PNL am mai avut ocazia să mai lucrez, am fost şi ministru într-un guvern al PNL...", a declarat la Antena 3 premierul Dacian Cioloş, citat de Agerpres.

Întrebat dacă totuşi ar putea conduce un guvern PNL-PSD în condiţiile în care a existat precedentul USL, şeful tehnocraţilor de la Palatul Victoria a subliniat că el nu se vede premierul unei astfel de construcţii politice.