Între Clooney şi Bullock sentiment minunat la Veneţia şi cineva şopteşte că există ceva mai mult

Festivalul Filmului de la Veneţia: George Clooney şi Sandra Bullock
Festivalul Filmului de la Veneţia: George Clooney şi Sandra Bullock (GABRIEL BOUYS / AFP / Getty Images)

Filmul super-vedetelor George Clooney şi Sandra Bullock a marcat într-un mod distinct deschiderea ediţiei a 70-a Festivalului de Film de la Veneţia. Se numeşte „Gravity", peliculă de science-fiction pe care o vom vedea în cinematografe pe 3 octombrie.

Regizat de Alfonso Cuaron, filmul descrie aventurile doctoriţei Ryan Stone şi a astronautului Matt Kowalsky, implicaţi într-un accident teribil în timpul unor sarcini de rutină dintr-o navă spaţială. Cu nava distrusă, cei doi încearcă în toate modurile să rămână aproape, dar absenţa gravitaţiei face dificilă pentru ei şansa de supravieţuire, dispersaţi acum în întunericul universului.

Veneţia, aplauze pentru Clooney şi Bullock pierduţi în spaţiu

Într-o conferinţă de presă în timpul unei şedinţe foto la Veneţia, cei doi actori au arătat o sensibilitate remarcabilă, atât de mult încât Clooney s-a comportat ca un adevărat gentleman dându-i mâna frumoasei Sandra să o ajute să coboare din barcă. Acte de delicateţe şi de complicitate, care i-au condus pe cei prezenţi să se gândească imediat la o „simpatie" în afara orelor de lucru, văzând că cele două stele sunt în prezent singure.

Clooney a explicat că prietenia lor durează de mulţi ani şi pentru aceasta a funcţionat foarte bine colaborarea lor extraordinară într-un film plin de emoţie. În acelaşi timp Bullock, a mărturisit : „Fiecare dintre noi se confrunta cu adversităţi, în ceea ce mă priveşte le-am avut în ultimii ani şi sunt convinsă că voi avea de a face cu altele în viitor".

George Clooney singur din nou: s-a terminat povestea cu Stacy Keibler.

Actriţa a descris personajul său: „O femeie care alege să trăiască şi care nu are nimic de pierdut", pentru că dincolo de „localizare", filmul povesteşte şi explorează singurătatea omului, în acest caz, foarte eficient şi în sens fizic datorită vidului din spaţiu.

Cuarón a confirmat : „Gravity este în cele din urmă o metaforă pentru adversitate, dar, de asemenea, de predare dar în acelaşi timp şi de renaştere, de acceptare a morţii, într-o mare experienţă de creştere interioară pentru personaje".

În timp ce Clooney a explicat că, de obicei scenariile şi poveştile pe care filmele le deapănă sunt cele care îl conving să accepte un rol, în acest caz a fost trio-ul cu un scenariu minunat, un mare regizor şi o distribuţie excelentă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură