Instanţa supremă judecă astăzi ultimul termen în dosarul lui Relu Fenechiu

Relu Fenechiu
Relu Fenechiu (Epoch Times România)

Procesul de corupţie al lui Relu Fenechiu trebuia să se judece luni, însă a fost amânat din cauza căderii abundente de zăpadă. Instanţa supremă nu a putut judeca ultimul termen al dosarului deoarece deputatul liberal nu s-a prezentat, procesul fiind amânat pentru marţi la ora 13:00. Fostul ministru al transporturilor a fost condamnat în primă instanţă la 5 ani de închisoare.

Magistraţii din completul care judecă în recurs dosarul "Transformatorul" trebuiau să asculte luni pledoariile finale, însă la instanţă nu s-au prezentat decât doi dintre cei şase inculpaţi.

Avocaţii lui Relu şi Lucian Fenechiu au informat instanţa că aceştia au încercat să plece din Iaşi pentru a se prezenta la termenul de luni al procesului, însă nu au putut veni în Bucureşti din cauza stării vremii. Completul de cinci judecători au stabilit ca procesul să aibă loc marţi, la ora 13.00, iar acuzarea şi apărarea să expună pledoariile finale.

În şedinţa instanţei supreme din 16 ianuarie, judecătorii au respins cererile făcute de avocaţii lui Relu Fenechiu privind efectuarea unor noi expertize în dosarul "Transformatorul", dar i-au permis lui Fenechiu să depună o expertiză extrajudiciară făcută la cererea sa, fixând ca termen ziua de 27 ianuarie pentru pledoariile finale.

Pe 12 iulie 2013, Relu Fenechiu a fost condamnat în dosarul "Transformatorul" la cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Aceeaşi pedeapsă au primit şi fratele fostului ministru al Transporturilor, Lucian Fenechiu, şi Mihai Bogdan Damian.

Conform procurorilor, prejudiciul total este de 7.529.594,1 lei (6.327.390 de lei plus TVA) şi reprezintă valoarea echipamentelor necorespunzătoare achiziţionate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne