Dosarul Poşta Română: senatorul Tudor Chiuariu, condamnat trei ani si jumatate inchisoare cu suspendare; Nagy Zsolt - patru ani inchisoare cu suspendare

.
. (Photos.com)

UPDATE: Senatorul PNL Tudor Chiuariu, condamnat vineri de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, afirmă că ”dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre dată fără probe şi fără bază legală”, find hotărât să depună plângere la CEDO.

***

UPDATE: Tudor Chiuariu, fostul ministru al Justiţiei (PNL), in prezent preşedinte al Comisiei Juridice din Senat, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar Nagy Zsolt, fostul ministru al Comunicaţiilor, a primit patru ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Poşta Română.

Sentinţele date sunt definitive, fiind pronunţate de un complet de cinci judecători de la Inalta Curte de Casaţie si Justiţie.

***

Instanţa supremă se pronunţă astăzi în dosarul Poşta Română. În acest caz sunt judecaţi foştii miniştri Tudor Chiuariu şi Nagy Szolt, alături de fostul director al Poştei, Mihai Toader.

Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a afirmat luni la instanţa supremă, că, în dosarul Poşta Română i se impută o opinie şi consideră că opinia sa este corectă "pentru că a fost bazată pe acte autentice ce se bucură de prezumţia de legalitate".

Tudor Chiuariu, care este judecat pentru corupţie în dosarul Poşta Română împreună cu fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy, a declarat că în ce priveşte avizul pentru înstrăinarea unui teren al Poştei Române către o firmă, acesta s-a bazat pe avizele de specialitate anterioare date de Ministerul Finanţelor Publice şi de doi judecători.

Procurorii DNA cer o pedeapsă maximă de 15 ani.

Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu şi fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Zsolt Nagy vor afla verdictul penal, acesta fiind ultimul termen, aşa cum a anunţat Instanţa Supremă la începutul lunii decembrie.

De menţionat că cei doi foşti miniştri sunt judecaţi pentru acuzaţia de abuz în serviciu, deoarece au avizat şi participat la trecerea din proprietatea Poştei Române în proprietate privată a unui imobil situat în centrul Bucureştiului. Această trecere, care s-a făcut prin Hotărâre de Guvern, s-a făcut prin falsuri, păgubind statul cu 3,6 milioane de euro, potrivit DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne