Cristian Preda: În loc să fie repudiat, Chiuariu e felicitat

Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în  România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014.  În imagine, Cristian Preda
Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014. În imagine, Cristian Preda (Epoch Times România)
Europarlamentarul Cristian Preda se referă sâmbătă, pe blogul personal, la faptul că PNL l-a felicitat pe fostul ministru al justiţiei Tudor Chiuariu pentru pedeapsa pe care a primit-o în dosarul Poşta Română, în loc să-l schimbe din poziţia de preşedinte al Comisiei Juridice din Senat.
Senatorul liberal Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei, în prezent preşedintele Comisiei Juridice din Senat, a fost condamnat vineri la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul Poşta Română, sentinţa fiind definitivă.

Cristian Preda precizează că după ce a fost condamnat, ar fi fost normal ca PNL să îl schimbe imediat pe Tudor Chiuariu din poziţia de şef al Comisiei Juridice din Senat şi să-l retragă din comitetul de revizuire a Constituţiei, subliniind că suspendarea pedepsei nu îl dezvinovăţeşte pe fostul ministru al Justiţiei.
"În loc să procedeze astfel, PNL găseşte cu cale să-i laude “profesionalismul” şi “eficienţa”. Valorile sunt dispreţuite cu o nonşalanţă incredibilă.", menţionează Preda.

Europarlamentarul se întreabă îngrijorat: "Ce repere mai poate avea educaţia unui tânăr, atunci când îi spui că un condamnat definitiv e profesionist? Cum trăieşte un om onest relaţia cu mediul politic, dacă vede că o condamnare nu e ocazie de blam, ci de felicitări publice?
Mai e ceva liberal în atitudinile politice ale PNL? Chiar nu mai e nimeni în acest partid care să reacţioneze la deriva etică?".

Tudor Chiuariu a fost judecat pentru corupţie în dosarul Poşta Română împreună cu fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy, pentru acuzaţia de abuz în serviciu, deoarece au avizat şi participat la trecerea din proprietatea Poştei Române în proprietate privată a unui imobil situat în centrul Bucureştiului, trecere care s-a făcut prin falsuri, păgubind statul cu 3,6 milioane de euro.