Indonezia, simbolul poluării: apa este invizibilă, curge doar plastic [video]

Plastic
Plastic (Screenshot tramite video Youtube)

Clipul video filmat în Manado City, Indonezia, arată un canal complet plin de deşeuri - în special sticle de plastic - iar apa este practic invizibilă. Este o imagine simbolică a poluării devastatoare care ajunge în oceane.

Localnicul care a filmat scena tragică, Cheer Zniqitha, a declarat: „Toţi am încercat să curăţăm râul, dar erau prea multe deşeuri”.

Grupul indonezian I Choose Earth a cerut guvernului local din zonă să îmbunătăţească infrastructura şi gestionarea deşeurilor. Ei au spus: „Acesta este un exemplu îngrozitor al modului în care Pământul este din ce în ce mai ameninţat de deşeurile produse de către locuitorii săi. Aceasta este o problemă serioasă, care are loc sub ochii noştri. Noi toţi putem face ceva acum în loc să aşteptăm să o facă alţii. Trebuie să ne schimbăm comportamentul şi obiceiurile. Fiecare trebuie să-şi asume responsabilitatea. Administraţia oraşului Manado ar trebui să ia în serios această problemă”.

Potrivit Ocean Conservancy, o organizaţie non-guvernamentală cu sediul în Washington, China, Indonezia, Filipine, Vietnam şi Tailanda produc 60 la sută din deşeurile de plastic deversate în oceane. Indonezia, care încearcă să inverseze tendinţa de degradare a mediului, se află încă pe locul al doilea în privinţa poluării cu plastic, după China.