In zona Sebes a fost descoperita o noua specie de dinosaur si cuiburi cu oua de pasari preistorice

O echipa de cercetatori a facut cateva descoperiri senzationale in zona Sebes, Alba. Potrivit realitatea.ro este vorba de o specie noua de dinozaur erbivor si de cubul cu ouale unor pasari preistorice care au trait in urma cu 68 de milioane de ani.

De asemenea, a fost descoperit un mic schelet de mamifer multituberculat care s-a pastrat partial in umplutura unei vizuini si resturi de la cel mai mare pterosaur (reptila zburatoare), cu oase de la aripa avand dimensiuni cu 25% mai mari decat cele mai mari descoperite pana acum, in Statele Unite (Quatzatcoatlus northropi).

Potrivit Publika.TV, printre cercetatorii, care au facut aceste descoperiri se afla si paleontologul clujean Matei Vremir, care a precizat ca cele cateva zeci de descoperiri recente sunt inca in prelucrare si ca rezultatele cercetarilor vor fi facute publice probabil in cursul anului viitor.

"Totusi, rezultatele de pana acum indica faptul ca in zona Sebesului traiau o serie de specii comune si in Bazinul Hateg, dar si forme care inca nu s-au descoperit acolo, si asta nu atat datorita izolarii geografice, cat mai ales conditiilor de fosilizare diferite si a diferentelor temporale dintre diferite situri si straturi geologice", a completat Matei Vremir.

Tot odata, din expeditia internationala de la Sebes mai fac parte cercetatori din Anglia(Gareth Dyke -Southampton si Darren Neish - Porthsmouth), SUA (Steve Brusatte - New York) si Romania (Zoltan Csiki - Bucuresti, Radu Totoianu - Sebes, Matei Vremir - Cluj).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură