În ciuda condamnării, Liviu Dragnea rămâne preşedintele PSD

În ciuda faptului că a fost condamnat în mod definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, liderul PSD Liviu Dragnea a decis să rămână în fruntea partidului.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

În urma discuţiilor purtate cu colegii săi, preşedintele PSD Liviu Dragnea a decis să rămână în continuare în fruntea partidului, în ciuda condamnării de doi ani de închisoare cu suspendare primite vineri în dosarul Referendumul.

"Am avut o discuţie colegială, unii zic că a fost CEx, alţii că nu a fost, pe mine m-a interesat să am această discuţie cu colegii preşedinţi de organizaţii judeţene şi din Biroul Permanent Naţional pentru a asculta punctul lor de vedere generat de această sentinţă pe care eu o consider profund nedreaptă. (...)

Decizia sau părerea majorităţii aproape unanimă a fost că o retragere a mea poate să destabilizeze toate activităţile de campanie şi poate face ca PSD să nu obţină la aceste alegeri scorul pe care îl previzionăm cu toţii şi care este deja perceput de marea majoritate a celor care urmăresc fenomenul electoral. Am decis să rămân în continuare în această funcţie, să gestionez campania electorală", a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Preşedintele social-democraţilor a adăugat că discuţia va fi reluată după alegerile locale când vor fi abordate şi "chestiuni mai profunde".

"După alegerile locale cred că trebuie să facem o discuţie despre chestiuni mai profunde din PSD, despre o analiză a fiecăruia din conducerea partidului, de implicarea fiecăruia, de aportul adus de fiecare membru din conducerea partidului la campania electorală şi la bunul mers al acestui partid. Atunci vom lua mai multe decizii, nu numai o decizie în ceea ce mă priveşte", a adăugat Liviu Dragnea.