PNL, reacţie rapidă după condamnarea lui Dragnea: Infractorii conduc instituţii democratice de forţă

Înalta Curte l-a condamnat definitiv pe Liviu Dragnea la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul". După cum era de aşteptat, la scurt timp după aflarea sentinţei, liberalii au ieşit la rampă şi i-au cerut demisia şefului PSD.
Cezar Preda
Cezar Preda (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liberalii îi solicită demisia lui Liviu Dragnea - condamnat definitiv în dosarul Referendumul - din funcţia de preşedinte al PSD, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda.

"PNL solicită demisia preşedintelui PSD în urma unei sentinţe definitive dată de justiţia din România. Este clar că menţinerea pe funcţie a dl Dragnea induce în întreg spaţiul politicii româneşti ideea că infractorii pot conduce instituţii democratice de forţă, precum partidele parlamentare.

PNL consideră că "orice minut în care dl Dragnea rămâne pe funcţie creează în întreaga Europă şi în lumea democratică certitudinea că în România democraţia este în regres, că merge şi aşa. Suntem ataşaţi valorilor democratice. Nu este o solicitare care vizează persoana dl Dragnea, ci funcţia pe care o ocupă. Această incompatibilitate trebuie să înceteze", a declarat Cezar Preda, citat de Agerpres.

Întrebat dacă liberalii îi cer demisia lui Dragnea şi din funcţia de deputat, liberalul a replicat că "parlamentarul este lipsit de orice constrângere pe care i-o poate da cineva în afara legii de alegere a parlamentarilor". "Soluţia este de a nu compromite sistemul pluripartidist din România".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne