Impozit pentru 600.000 de agricultori care nu declară venituri

Modul de impozitare pentru agricultorii persoane fizice, de la o taxă pe venitul declarat, în prezent, la impozit pe suprafaţă sau număr de animale este pe cale de a fi schimbat d guvern. Peste 600.000 de agricultori care primesc anual subvenţii, dar nu declară profit şi nu plătesc impozit sunt vizaţi de această propunere.
Familie de tărani la prăşit pe câmp (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
21.01.2013

Modul de impozitare pentru agricultorii persoane fizice, de la o taxă pe venitul declarat, în prezent, la impozit pe suprafaţă sau număr de animale este pe cale de a fi schimbat de guvern. Peste 600.000 de agricultori care primesc anual subvenţii, dar nu declară profit şi nu plătesc impozit sunt vizaţi de această propunere.

"Treaba este foarte clară. Nici măcar nu este vorba despre un impozit nou, ci despre mărirea bazei de impozitare. În acest moment, 80% din terenurile agricole sunt în proprietatea persoanelor fizice. Că este un hectar, că sunt 100 de hectare, nu are nici o importanţă. Până acum plăteau impozit doar cei care declarau că au vândut. La ora actuală se porneşte de la premisă foarte clară: ai acel teren, acele animale, plăteşti un impozit mic. Ideea este un impozit mai mic de la toată lumea, decât un impozit foarte mare de la puţini", a declarat luni Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, după ce a participat la o întâlnire dintre miniştrii Economiei şi Agriculturii, Daniel Chiţoiu şi Daniel Constantin, cu reprezentanţii patronatelor din agricultură.

Minea a mai precizat că, din cei 670.000 de agricultori persoane fizice care primesc subvenţii de la stat, doar 10% sunt plătitori de impozite, conform datelor de Ministerului Agriculturii.

Sorin Minea a mai afirmat că cei 670.000 de agricultori "participă la piaţă" şi nu fac afaceri doar pentru a trăi ei şi familiile lor, ci produc bani, precum şi că, din moment ce aceştia primesc subvenţii pentru teren sau animale, este normal să plătească şi impozite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor