”Iluziile anamorfice” ale lui Stefan Pabst

Pictură 3D
Pictură 3D (EpochInspired.com)

Percepţia umană poate fi cu uşurinţă păcălită prin anumite tehnici ce generează iluzii greu de distins. O demonstrează cu prisosinţă pictorul Stefan Pabst, ale cărui opere pot "înşela", lesne, vederea.

Dacă nu ni s-ar arăta modul în care artistul îşi realizează lucrările, marea majoritate a celor ce i-ar vedea creaţiile ar putea gândi că privesc o fotografie şi nu un desen sau o pictură. Nu ar trebui să pierdem ocazia de a vedea modul în care poate fi creată această iluzie, demonstrat de artist, pe internet.

Faimosul artist ne prezintă înclinaţia sa de a folosi „iluziile anamorfice”, acestea fiind unul dintre cele mai vechi efecte din istoria artei, care în secolul al XIV-lea a fost folosit de Michelangelo. Efectul constă în distorsionarea unei imagini, pentru ca dintr-o perspectivă concretă să se poată obţine o imagine ce poate înşela mintea.

Fiecare dintre aceste „iluzii anamorfice” prezentate de artist au ajuns să aibă un mare succes pe reţelele de socializare.

Stefan Pabst nu se limitează doar la obiecte, ci de asemenea ne putem bucura de videourile sale, observând maniera de lucru şi munca pe care o depune cu o fotografie, până în momentul în care reprezintă realitatea, adică opera terminată.

Pictorul Ştefan Pabst s-a născut în Rusia, dar trăieşte şi munceşte în Germania fiind declarat cetăţean german.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură