"IGPR a inventat Poliţia Internetului" - Şeful Poliţiei Române, acuzat că s-a apucat să vâneze poliţişti

Benone Matei (YouTube Screenshot)
Ana Ion
18.09.2024

Benone Matei, şef al Poliţiei Române, s-a apucat să vâneze poliţiştii care postează pe reţelele de socializare (Facebook, Instagram, TikTok) sau cei care îşi exprimă opiniile sindicale în uniforma de poliţist, susţine, într-o postare pe Facebook, Cosmin Dorobanţu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

"România bubuie de infracţiuni, străzile au fost ocupate de ucigaşi, drogaţi, de hoţi, de tălhari, iar tu, nea Beni, nu poţi depăşi nivelul unei trestii cugetătoare, criminalitatea e în creştere iar tu ai trecut la vânătoarea propriilor poliţiştii care scot în spaţiul public declinul instituţiei pe care o conduci. (...) Te-ai apucat să-ţi arzi proprii poliţişti! Bezna minţii!", transmite Dorobanţu pe Facebook.

Neoficial, IGPR a inventat Poliţia Internetului. Benone Matei îşi vânează poliţiştii, în timp ce crimele, drogurile şi agresiunile sexuale s-au înmulţit alarmant, transmit sindicaliştii.

Cosmin Dorobanţu, preşedint al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), acuză Poliţia România că i-a cenzurat un videoclip recent postat pe TikTok, vizionat, într-o singură zi, de peste 120.000 de români care au lăsat sute de comentarii critice la adresa şefilor poliţiei. În filmuleţul postat pe internet, preşedintele sindicatelor din penitenciare şi-a exprimat profunda îngrijorare cu privire la faptul că Benone Matei, şeful Poliţiei Române, foloseşte abuziv funcţia pe care o ocupă temporar şi, pentru a-şi ascunde greşelile, s-a apucat să vâneze poliţiştii care postează problemele instituţiei pe reţelele de socializare (Facebook, Instagram, TikTok) sau pe cei care îşi exprimă îmbrăcaţi în uniformă opiniile sindicale în spaţiul public.

Prin dispoziţia scrisă nr. 586721//DCI/S2/LA/06.09.2024, inspectorul şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Benone Matei, obligă conducerile Inspectoratelor Judeţene de Poliţie (IPJ) din ţară să identifice, să cerceteze şi să sancţioneze poliţiştii care îşi exprimă opiniile pe reţelele de socializare şi prin alte intervenţii publice, se arată într-o postare a FSANP.

"Acţiunea ilegală şi abuzivă a individului, cunoscut doar sub numele de „Benone MATEI”, a pus sub semnul întrebării calitatea conducerii şi eficienţa deciziilor Poliţiei Române, evidenţiind o serie de probleme alarmante care necesită o atenţie imediată a clasei politice, şi anume: cenzura şi vânarea propriilor angajaţi de către una dintre instituţiile de forţă ale statutului", susţin sindicaliştii.

Poliţia Română este afectată de lipsa unor politici eficiente de combatere a criminalităţii alarmante, de eradicare a fenomenului drogurilor, precum şi de abilitarea unor şefi de inspectorate care nu au îndeplinit standardele cerute pentru funcţiile în care au fost numiţi pe criterii politice, chiar dacă au picat concursuri cu nota 1. În loc să-şi abuzeze propriii poliţişti, domnul Benone Matei ar trebui să se concentreze pe eliminarea deficitului acut de poliţişti, pe îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, astfel încât poliţiştii să nu mai folosească WC-urile din curţile secţiilor de poliţie rurală, să se axeze pe întărirea autorităţii poliţiştilor, astfel încât aceştia să nu mai fie umiliţi de infractori pe străzi.

Ministrul Cătălin Predoiu trebuie să intervină!

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) solicită ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să ia măsuri imediate de restabilire a democraţiei şi echilibrului în Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), astfel încât cenzura declanşată de Poliţia Română şi practicile despotice, vânătoreşti ale domnului Benone Matei să fie oprite, iar dispoziţia scrisă nr. 586721//DCI/S2/LA/06.09.2024 să rămână una izolată şi insalubră, deşi a pus într-o lumină nefavorabilă imaginea Poliţiei Române", mai transmite Dorobanţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor