Bucureşti: RADET a pornit alimentarea cu căldură. Care e condiţia pentru a se încălzi caloriferele

.
. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire pot avea caloriferele calde, începând de luni, pentru că RADET a început să furnizeze agent termic către populaţie. Singura condiţie este ca asociaţiile de locatari să fie de acord să pornească sistemul de încălzire şi să nu mai amâne momentul începerii încălzirii de teama facturilor prea mari.

Nicolae Niculescu, directorul tehnic al RADET a precizat că de săptămâna trecută RADET a început furnizarea agentului termic pe timp de noapte pentru şcoli, grădiniţe şi spitale, iar de luni vor fi alimentaţi şi consumatorii casnici.

"Până în prezent, aproape 70 la sută dintre asociaţiile de locatari din Capitală au fost de acord cu furnizarea agentului termic în zilele cu temperaturi scăzute", a spus Nicolae Niculescu.

În cursul zilei de luni, se vor efectua câteva probe la trei puncte termice din zona Drumul Taberei, unde se desfăşoară lucrările la magistrala de metrou, iar spre seară se va furniza căldură.

Furnizarea căldurii va fi întreruptă, dacă vremea se va încălzi, a anunţat primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Încălzirea se porneşte dacă timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, se înregistrează valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus 10 grade Celsius sau mai mici.