Tomac: Pentru binele României, Dragnea trebuie să facă o altă propunere de premier

Faptul că soţul lui Sevil Shhaideh provine din Siria şi are simpatii faţă de regimul Bashar, poate pune în dificultate România, dacă Sevil ar fi numită premier.
Eugen Tomac, PMP
Eugen Tomac, PMP (Epoch Times România)

Pentru binele ţării, alianţa PSD-ALDE-UDMR ar trebui să vină cu altă propunere de premier mult mai sigură şi mai înţeleaptă, a susţinut, la RFI, preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

"Pentru binele României, domnul Dragnea ar trebui să renunţe la această gândire extrem de îngustă, care poate pune în dificultate România şi relaţiile noastre ce ţin de securitatea României. Deci din acest punct de vedere, preşedintele are de luat o decizie extrem de grea şi sper să găsească înţelepciunea necesară pentru a-i convinge pe cei din majoritatea PSD-ALDE-UDMR să vină cu altă propunere mult mai sigură, mult mai înţeleaptă", a declarat Tomac la RFI

"Preşedintele (Iohannis n.r.) are de luat o decizie extrem de dificilă şi nu mă refer aici la persoana propusă de către majoritatea PSD-ALDE-UDMR, ci mă refer la vulnerabilităţile care există cu privire la membri ai familiei domniei sale. Cred că România se află într-o poziţie geografică extrem de importantă, contextul european în care ne aflăm implică foarte multă responsabilitate în luarea deciziilor, iar faptul că soţul domniei sale provine din Siria şi există argumente solide în ceea ce priveşte simpatiile domniei sale legate de regimul Bashar, cred că aici trebuie să lăsăm la o parte orice simpatie şi antipatie şi să gândim în termeni de stat", a mai precizat Tomac.

Declaraţiile lui Tomac sunt făcute în contextul în care preşedintele Iohannis urmează să anunţe în aceste zile ce a decis cu privire la desemnarea lu Sevil Shhaideh ca premier.

Reamintim că potrivit Rise Project, soţul lui Sevil Shhaideh, sirianul Akram Shhaideh este susţinător al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de comunitatea internaţională de crime de război şi că pe conturile sale de socializare, acesta transmite mesaje pro-Assad, foloseşte simbolurile loialităţii faţă de regimul de la Damasc şi critică atât rebelii, cât şi liderii arabi şi vestici care susţin revoluţia siriană.

Akram Shhaideh a lucrat 20 de ani în Ministerul Agriculturii de la Damasc, sub regimul controlat de familia Assad. În 2010 a venit în România, şi-a continuat cariera într-o instituţie publică şi acum propagă online mesaje de sprijin pentru un regim acuzat de crime de război, scrie Rise Project.