Hollywood gafează la Oscar: ”Moonlight” câştigă Cel mai bun film...la 2 minute după ”La La Land”!

"Moonlight", filmul lui Barry Jenkins, a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film într-un moment haotic al ceremoniei, când, în mod greşit, Warren Beatty, cel care a decernat trofeul, a anunţat că "La La Land" a câştigat acest premiu.
Producătorul filmului La la land,  Jordan Horowitz, arată cartonaşul cu numele filmului câştigător "Moonlight", împreună cu actorul Warren Beatty
Producătorul filmului La la land,  Jordan Horowitz, arată cartonaşul cu numele filmului câştigător "Moonlight", împreună cu actorul Warren Beatty (Kevin Winter / Getty Images)

Momentul festiv s-a transformat într-un adevărat fiasco, care a lăsat perplex Hollywoodul şi telespectatorii din întreaga lume.

În cadrul unei gafe de proporţii pentru rigorile de organizare a unei gale Oscar, prezentatorii premiului la categoria Cel mai bun film, Warren Beatty şi Faye Dunaway, au anunţat drept câştigător filmul "La La Land" în locul producţiei "Moonlight". Confuzia a fost generalizată, membrii echipei "La La Land" urcând pe scenă pentru a sărbători cel mai important premiu al serii. Două minute mai târziu, Jordan Horowitz (cel care a compus muzica în La La Land), a uimit pe toată lumea când a spus că s-a făcut o greşeală şi că nu era o glumă. El ţinea în mână un cartonaş pe care scria că ”Moonlight” este câştigătorul.

Vizibil încurcat, Warren Beatty a explicat că în momentul în care a urcat pe scenă a primit din greşeală plicul în care era anunţată Emma Stone drept câştigătoare la categoria Cea mai bună actriţă cu rolul din "La La Land", fiind indus în eroare că acest musical este marele câştigător al categoriei cel mai bun film. Categoria la care câştigase Emma Stone premiul Oscar a fost anunţată penultima, exact înainte de Oscarul pentru cel mai bun film.

Jimmy Kimmel, gazda spectacolului a încercat să dreagă totul cu o glumă: „Ştiam că o să o dau în bară cu spectacolul. Chiar am facut-o”.

Barry Kimmel, regizorul filmului ”Moonlight” a spus, în culise, că gafa l-a lăsat fără cuvinte: „Ultimile 20 de minute ale vieţii mele au fost nebunie curată... Tipii din La La Land au fost atât de graţioşi. Nu vreau să mă gândesc cum e să fii în locul lor”.

Jenkins a mai spus că speră ca filmul, care spune povestea unui băiat afro-american gay, care a crescut în sărăcie în Miami, să deschidă uşile pentru membrii comunităţii LGBT.

Personajul principal, în cele trei ipostaze, este interpretat de Alex Hibbert, Ashton Sanders (The Retrieval) şi Trevante Rhodes (Westworld). Naomi Harris o interpretează pe mama lui Chiron, rol care îi aduce şi o prima nominalizare la Oscar pentru Cea mai bună actriţă in rol principal. Iar Mahershala Ali (House of Cards), în rol de protector, primeşte şi el o primă nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

La La Land a câştigat azi-noapte, la a 89-a ediţie a Premiilor Academiei, nu mai puţin de 6 Oscaruri: Cea mai bună actriţă (Emma Stone), Cel mai bun regizor (Damien Chazelle, 32 de ani, cel mai tânăr regizor), Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun cântec original, Cea mai bună imagine.