Hexi Pharma, un nou episod. Ministerul Sănătăţii dat în judecată pentru că a acoperit dezinfectanţii de la Hexi

Comisia de Biocide a ascuns testele dezinfectanţilor Hexi, susţine importatorul dezinfectanţilor liderului mondial ANIOIS.
. (Epoch Times România)
Loredana Diacu
10.05.2016

O nouă anchetă a jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor arată că liderul mondial ANIOIS a dat în judecată Ministerul Sănătăţii pentru că a acoperit dezinfectanţii de la Hexi Pharma. Potrivit tolo.ro, francezii descoperiseră încă din 2012 coruperea produselor Hexi. Procesul a durat din 2013 şi până în 2015 şi a fost pierdut.

"Am vrut să verificăm felul în care Comisia de Biocide a eliberat avizul pentru câteva produse ale Hexi Pharma. Şi am cerut testele de eficienţă pe produsele lor.", a declarat Alexandru Vîrgolici, patronul GB Indco, unicul importator al produselor ANIOIS.

Întrebat dacă a primit testele, Virgolici a negat: "Nu. Asta e problema, că nu ni le-au dat. Am apelat la justiţie împotriva Ministerului Sănătăţii, pentru că această Comisie de Biocide nu are personalitate juridică, dar aparţine de minister."

Investigaţia, publicată pe tolo.ro, mai indică faptul că foile de observaţie ale pacienţilor din mai multe spitale, cele pe care oamenii nu le primesc, sînt arhivate chiar în calculatoarele lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma.

Investigaţia poate fi citită aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor