Hackerii divulgă noi informaţii de la Sony – salarii, parole şi emailuri

Sony se află într-o încurcătură serioasă după ce un atac cibernetic asupra Sony Pictures a expus întregii lumi informaţii şi detalii din interiorul companiei.
Preşedintele Sony, Kazuo Hirai. (KAZUHIRO NOGI / AFP / Getty Images)
Andrei Popescu
06.12.2014

Sony se află într-o încurcătură serioasă după ce un atac cibernetic asupra Sony Pictures a expus întregii lumi informaţii şi detalii din interiorul companiei.

Săptămâna trecută, reţeaua informatică a companiei Sony Pictures Entertainment a fost atacată de hackeri, cazul fiind investigat de FBI. În urma atacului, compania Sony Pictures a fost nevoită să îşi închidă temporar reţeaua informatică.

Există suspiciuni că atacul care a vizat Sony Pictures a fost comis de hackeri nord-coreeni, după ce regimul de la Phenian a catalogat drept "un act de terorism" şi o "declaraţie de război" un film american care urmează să aibă premiera de Crăciun.

Grupul de hackeri din spatele atacului a continuat să divulge şi mai multe informaţii, incluzând conturi pe site-urile de socializare, salariile angajaţilor, parole pentru aproape toate conturile, şi lista continuă.

Dacă aţi crezut că salariile de şase cifre ale unor directori sau câteva filme prezentate lumii au reprezentat o problemă serioasă, după noile dezvăluiri practic nu a mai rămas nimic privat în interiorul companiei Sony Pictures. Hackerii, care se autodenumesc Gardienii Păcii, au făcut publice salariile a mii de angajaţi, alături de codurile lor numerice personale.

Hackerii au divulgat de asemenea numele de utilizator şi parole pentru aproape fiecare cont imaginabil, incluzând conturi interne pentru servere şi servicii precum Citrix, conturi pe site-urile de socializare pentru filme precum Ghostbusters şi Social Network.

De asemenea, hackerii au divulgat datele de logare pentru site-uri precum Youtube, Amazon, Bloomberg, New York Times şi chiar Fedex.

Între timp, unii foşti angajaţi ai Sony au menţionat că nu sunt deloc surprinşi. Ei au afirmat că “echipa din cadrul comaniei, pentru securitatea informaţională este o glumă”, ignorând de multe ori vulnerabilităţile sistemului. Atacurile anterioare asupra serviciilor de la Sony par să confirme aceste afirmaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor