Guvernul va adopta strategia de descentralizare a administraţiei publice

Guvernul va adopta miercuri strategia pentru descentralizare, precum şi un prim proiect de acest tip, respectiv faleza de la Tulcea va trece în administraţia Consiliului Judeţean.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul urmează să adopte, în şedinţa de miercuri, strategia de descentralizare a administraţiei publice, a anunţat, marţi, la Bistriţa Năsăud, premierul Sorin Grindeanu, în opinia căruia adoptarea acestei strategii va duce la reducerea birocraţiei şi la "o mai mare implicare din partea autorităţilor locale", relatează Mediafax.

"Vin din administraţia publică locală şi ştiu care sunt problemele de aici. Ştiu că s-a plictisit lumea să meargă cu dosare la Bucureşti să le depună pentru proiecte. Această birocraţie trebuie să înceteze! Vă anunţ că mâine (miercuri - n.r.) am şedinţă de Guvern şi se aprobă strategia de descentralizare, ceea ce este extrem de important pentru ceea ce avem de făcut în continuare.

Deşi am miniştri în echipa mea care au o reticenţă pentru că este foarte greu să renunţe la anumite lucruri pe care le consideră că sunt de apanajul administraţiei centrale. Că spun că facem acest prim pas şi aprobăm această strategie de descentralizare pentru că este nevoie, şi sper ca la finalul mandatului nostru, încredinţat de cetăţeni, să ne prindă cu aceste lucruri făcute, a declarat Grindeanu.

Premierul a ţinut să sublinieze că Guvernul este decis să realizeze descentralizarea şi a precizat că le-a cerut miniştrilor şi membrilor echipei guvernamentale "ca toate lucrurile care pot fi date către autorităţile publice locale, înţelegând aici şi cele judeţene, să poată fi transferate într-un ritm cât mai rapid."

"De fapt, mâine (miercuri – n.r.), dincolo de aprobarea strategiei pentru descentralizare, aprobăm şi un prim proiect de acest tip pe care l-a cerut în urmă cu o lună Tulcea: faleza de la Tulcea să treacă în administraţia Consiliului Judeţean”, a explicat premierul Grindeanu. Consiliul Judeţean Tulcea este condus de Horia Teodorescu

Reamintim în acest context că, în urmă cu câteva zile, hotnews titra: "PSD vrea să dea unui baron local controlul asupra portului şi falezei din Tulcea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne