Liberalii cer depesedizarea administraţiei."Baronii PSD şi-au creat zone de influenţă şi profită de banii publici"

Instituţiile statului trebuie eliberate de administraţia pesedistă, a solicitat vicepreşedintele PNL Virgil Popescu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"Guvernul de tehnocraţi format de Dacian Cioloş este speranţa noastră, a tuturor românilor, de a asigura depolitizarea instituţiilor statului. Guvernarea Ponta nu a făcut decât să pună în slujba sa funcţionarii publici, astfel încât să-şi asigure un mai bun control asupra instituţiilor statului. Baronii PSD şi-au creat prin acest mod zone de influenţă în care şi-au desfăşurat afacerile, profitând de banii publici", a subliniat liderul liberal.

Cu toate că legislaţia în vigoare le interzice funcţionarilor publici să se implice în activităţile politice sau să susţină vreo formaţiune politică, Virgil Popescu susţine că realitatea este că legislaţia reprezintă doar nişte cuvinte pe hârtie pentru cei care au deţinut puterea în stat.

Potrivit politicianului, Legea nr. 188 privind Statutul funcţionarilor publici, în art. 44 interzice legătura dintre politici şi funcţionari publici, astfel că Guvernul Cioloş trebuie să ia în considerare prevederile legislaţiei şi să renunţe la administraţia pesedistă, pentru a reda libertatea instituţiilor statului să realizeze proiectele importante pentru dezvoltarea naţională.

"Premierul a precizat încă de la desemnare că depolitizarea instituţiilor statului e unul dintre obiectivele sale. Îmi păstrez convingerea că noii miniştri vor evalua situaţia şi vor gândi acele măsuri legislative care să ne protejeze de interesele liderilor politici. Totuşi trebuie să păstrăm un echilibru în acţiunile noastre şi să nu omitem rezultatele acelor funcţionari care acordă maximă atenţie problemelor indicate de cetăţeni.

Să fim responsabili şi să nu generalizăm, chiar dacă în această perioadă lupta anticorupţie a vizat multe instituţii ale statului. Îmi doresc ca Guvernul Cioloş să analizeze bine situaţia din instituţiile statului şi să înlocuiască administraţia pesedistă cu una echidistantă, care să asigure independenţa alegerilor de anul viitor, când vom vota pentru Primărie şi Parlament", a afirmat Virgil Popescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne