Guvernul Cioloş redemarează procesul de elaborare a OUG privind salarizarea bugetară

După eşecul anterior care a dus la demisia ministrului Muncii Ana Costea, Guvernul Cioloş intenţionează să vină cu o nouă propunere de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea bugetară.
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
22.04.2016

Executivul intenţionează să demareze din nou procesul de lucru şi să vină în cel mai scurt timp cu o nouă propunere de ordonanţă de urgenţă privind salariile bugetarilor, a anunţat vineri, la Palatul Victoria, premierul Dacian Cioloş, informează Agerpres.

"Am tras nişte concluzii şi învăţăminte din procesul ultimelor luni în discuţiile pe care l-am avut în interiorul Guvernului şi modul de lucru în ceea ce priveşte legea salarizării. Am tras nişte concluzii şi legat de modul în care am organizat şi modul în care a funcţionat şi dialogul cu dumneavoastră.

Pornind de la aceste învăţăminte, am vrea să resetăm cadrul de lucru şi să redemarăm acest proces, în aşa fel încât în cel mai scurt timp să reuşim să venim cu o nouă propunere de ordonanţă de urgenţă, care să aibă un obiectiv bine ţintit, bine delimitat şi care să vizeze nu atât o schimbare a legii actuale, cât o corectare a ei, (...) în limitele bugetului pe care îl putem aloca", le-a transmis Dacian Cioloş membrilor Consiliului Naţional Tripartit.

Şeful Executivului a subliniat că obiectivul noului proiect este ca resursele disponibile să fie concentrate "acolo unde este cel mai mult nevoie şi acolo unde impactul poate să fie cât mai mare."

"Odată finalizat, sper eu cu succes acest proces, putem trece la o a doua fază şi să regândim, după aplicarea acestei OUG, eventual o lege a salarizării care să aibă o abordare mai largă. Dorim să lucrăm la această ordonanţă pornind de la principiul limitării resurselor pe care le mobilizăm (...) şi am cerut Ministerului Finanţelor să vină cu o analiză pe care să fie în măsură să o prezinte şi în faţa dumneavoastră legată de calculele bugetare pe care noi le-am făcut şi resursele pe care noi le putem degaja", a adăugat Dacian Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş, vicepremierul Vasile Dîncu şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, discută vineri la Guvern cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit, din care fac parte reprezentanţi ai Guvernului, preşedinţii confederaţiilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, un reprezentant al BNR, preşedintele CES şi alţi membri conveniţi cu partenerii sociali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor