Gruia Stoica: Privatizarea CFR Marfă, în linie dreaptă

Omul de afaceri Gruia Stoica.
Omul de afaceri Gruia Stoica. (Epoch Times România)

La termenul stabilit de caietul de sarcini în ceea ce priveşte privatizarea CFR Marfă vor fi şi banii pe masă, a declarat pentru Agenţia de presă r/News patronul GFR, Gruia Stoica.Potrivit acestuia, băncile au început să răspundă favorabil cererilor sale de împrumut.

“Este ok, suntem în linie în dreapta cu băncile. Eu o să respect ceea ce scrie în caietul de sarcini. Contractul escrow nu mă obligă la nimic, mi-am luat eu garanţia asta. Contractul nu figura în caietul de sarcini, eu am cerut acest lucru ca să dăm credibilitate acestei privatizări. Am primit destule răspunsuri favorabile de la bănci, şi din ţară, şi din afară”, a spus Gruia Stoica.

Potrivit actului normativ privind privatizarea CFR Marfă publicat în Monitorul Oficial, omul de afaceri trebuie să plătească statului 10% din preţul pentru 51% din acţiunile companiei de stat în termen de două zile de la data semnării cu Ministerul Transporturilor a unui contract escrow. Documentul va fi încheiat în cel mult 30 de zile de la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni CFR Marfă.

“Am contracte de confidenţialitate cu băncile. Pot să spun doar că la termenele pe care le am stabilite conform caietului de sarcini, vor fi banii”, a spus patronul GFR.

Preţul pachetului de acţiuni este de 904.980.000 de lei. Banii trebuie daţi în termen de 60 de zile de la apariţia în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern privind vânzarea CFR Marfă, adică până la jumătatea lunii octombrie.

Numărul total de acţiuni care fac obiectul transferului, precum şi preţul pe acţiune vor fi determinate la data finalizării tranzacţiei, astfel încât să reflecte procentajul de 51%, în funcţie de modificările capitalului social al societăţii ca efect al conversiei creanţelor statului faţă de societate în acţiuni sau în urma reducerii capitalului social.

Actul normativ a apărut la 14 august în Monitorul Oficial şi a fost semnat de premierul Victor Ponta, de secretarul de stat în Ministerului Transporturilor, Cristian Ghibu, de ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea şi de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie