Grig Bivolaru a contestat condamnarea la închisoare. Procesul a intrat pe rolul Tribunalului Bucureşti

Extrădat din Franţa, "Guru" Bivolaru susţine că nu a avut parte de un proces corect şi contestă condamnarea sa la închisoare. Decizia va fi luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti.
Gregorian Bivolaru
Gregorian Bivolaru (stiripesurse.ro)

Magistraţii Tribunaluliu Bucureşti vor judeca luni contestaţia depusă de liderul MISA, Gregorian Bivolaru, faţă de sentinţa definitivă din 2013, prin care a fost condamnat la de şase ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor.

Reamintim că Bivolaru a fost condamnat de Înalta Curte în data 14 iunie 2013 la şase ani de închisoare cu executare, pentru act sexual cu un minor în formă continuată, decizia fiind definitivă. Sentinţa a fost pronunţată în lipsă, liderul MISA fiind plecat din România încă din 2004, an în care a fost trimis în judecată.

În aprilie 2005, Bivolaru a fost arestat în Suedia, însă, opt luni mai târziu, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia, în decembrie 2005 fondatorul MISA primind azil politic din partea autorităţilor suedeze.

Subiectul Bivolaru părea îngropat până în ajunul reţinerii liderului MISA în Franţa, când Antena 3 a redeschis, din senin, subiectul Bivolaru - MISA. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

În timpul audierilor din Franţa, anterior extrădării, Bivolaru a declarat că trimiterea sa în România ar face rău unor adepte ale sale care ocupă funcţii publice.

„Vă rog să înţelegeţi. Dacă mă trimiteţi în România nu îmi faceţi rău doar mie ci şi mai multor adepte ale mele, care ocupă funcţii publice şi de înaltă demnitate”, ar fi declarat Bivolaru imediat după capturare.

De asemenea, Bivolaru ar fi invocat faptul că este nevinovat şi că în România nu ar avea parte de un proces corect.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne