Greta Thunberg îi recomandă lui Dalai Lama "să se educe"

Greta Thunberg
Greta Thunberg (Stephanie Keith / Getty Images)

Activista suedeză pentru schimbările climatice Greta Thunberg, care a împlinit recent 18 ani, s-a întâlnit online cu liderul tibetan exilat Dalai Lama, care a susţinut puternic cauza ei de conştientizare a problemelor legate de mediu.

Liderul spiritual tibetan, în vârstă de 85 de ani, a lăudat-o pe Thunberg şi a numit-o o „adevărată speranţă”. "Când am auzit-o pe această tânără fată din Suedia, am simţit cu adevărat că există o speranţă reală din partea generaţiei tinere care se gândeşte cu adevărat la acest mediu şi aceste lucruri".

Dalai Lama a mai subliniat că viitorul depinde de generaţia tânără şi că propria generaţie „a creat o mulţime de probleme” care acum trebuie rezolvate.

Thunberg şi-a exprimat recunoştinţa „enormă” faţă de Dalai Lama pentru susţinerea cauzei ecologice şi a eforturilor ei în special.

Dar la sfârşitul întrevederii, Thunberg i-a ţinut lecţii despre importanţa problemelor climatice.

"Dacă aş putea să vă cer un lucru, ar fi să vă educaţi, să încercaţi să învăţaţi cât de mult puteţi. Există o cantitate nelimitată de informaţii, răspândiţi aceste cunoştinţe, transmiteţi aceste lucruri şi celorlalţi", a spus Thunberg.

Dalai Lama, liderul spiritual al sectei budiste "Pălăriile Galbene", exilat după invazia chineză în Tibet, este un susţinător ferm al protecţiei mediului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură