Gorj: Zeci de cetăţeni, audiaţi la Poliţia Rovinari în legătură cu referendumul

Câteva zeci de cetăţeni din comuna gorjeană Bâlteni au fost audiaţi la sediul Poliţiei Rovinari în legătură cu posibile cazuri de fraude la referendumul de pe 29 iulie.
Poliţişti (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
18.08.2012

Câteva zeci de cetăţeni din comuna gorjeană Bâlteni au fost audiaţi la sediul Poliţiei Rovinari în legătură cu posibile cazuri de fraude la referendumul de pe 29 iulie.

De audieri s-au ocupat procurori de la DNA, care au chemat la sediul Poliţiei Rovinari aproximativ 250 de localnici. Aceştia au primit citaţiile vineri, după ce procurorii au fost în satul Peşteana pentru a-i audia pe localnci la domiciliile lor. Ancheta la faţa locului s-a încheiat după ce mai mulţi jurnaliştii au început să se intereseze despre aceasta, iar oamenii au fost chemaţi la poliţie.

Localnicii audiaţi au spus că au fost întrebaţi dacă sunt pregătiţi să jure pe Biblie, toţi refuzând să facă acest lucru şi spunându-le anchetatorilor că vor declara numai adevărul.

Unii dintre cei chemaţi la poliţie au spus că, deşi nu au fost la vot pe 29 iulie, s-au regăsit pe listele electorale cu semnătură ca şi când ar fi fost prezenţi la secţia de votare. Alţi localnici au ameninţat că vor da DNA în judecată şi vor cere daune pentru că au fost puşi pe drumuri în această anchetă.

"Eram plecat în Portugalia, şi eu, şi fiica mea şi este logic că nu aveam cum să votez în Bâlteni. În dreptul nostru altcineva a semnat ca şi cum am fi votat. La soţie, rubrica la semnătură era neocupată, în condiţiile în care şi ea era plecată cu noi în Portugalia. În plus, am mai văzut pe liste şi vreo doi care sunt morţi de acolo din sat şi care apar cu semnătură, ca şi când ar fi votat. Dacă o să continue cu cercetările astea sigur vor găsit multe nereguli", a declarat Gheorghe Buştean, unul dintre sătenii audiaţi.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat recent că procurorii fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie şi nu se pot furniza deocamdată date suplimentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor