Gorghiu: Singurul vinovat pentru recesiune este Ponta. Miniştrii PNL erau „aşezaţi pe scaune doar de faţadă”

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, susţine că singurul vinovat pentru recesiunea ţării este premierul Victor Ponta, în calitatea sa de conducător al Guvernului, argumentând că PNL, deşi a avut miniştri responsabili de domenii cheie în Guvern, finanţele, economia şi transporturile, aceştia erau „aşezaţi pe nişte scaune doar de faţadă”, iar PSD era cel care comanda tot.

Ultimele statistici publicate de Eurostat afirma că România, dintre toate statele UE, a avut cea mai abruptă cădere a produsului intern brut (PIB) în trimestrul doi al anului 2014, faţă de trimestrul unu al acestui an, de 1%.

„ Evoluţia negativă a economiei româneşti şi lipsa de răspunsuri a lui Victor Ponta confirmă ceea ce PNL a semnalat în repetate rânduri, şi anume că premierul şi partidul său nu sunt capabili să guverneze. Vinovăţia în ceea ce priveşte intrarea în recesiune aparţine doar lui Victor Ponta în calitatea sa de premier, care în loc să fie preocupat de politicile economice sănătoase, a avut drept unică prioritate încheierea şi menţinerea pactului de coabitare cu Traian Băsescu. În felul acesta, Ponta s-a pus la adăpost şi a avut girul preşedintelui pentru măsurile dezastruoase pe care le-a adoptat”, a susţinut Alina Gorghiu.

Aceasta susţine că, de fapt, PNL a ieşit de la guvernare tocmai pentru a nu gira toate aceste mârşăvii. Gorghiu a explicat că liberalii nu au avut putere de decizie în Guvernul Ponta.

„Cuvântul nostru nu a contat în acest guvern, pe româneşte eram aşezaţi pe nişte scaune doar de faţadă. Ponta voia să ţină USL-ul ca fiind format dintr-un PSD care comanda tot şi un PNL care tace şi execută. Pentru imagine dădea această impresie, în fapt lucrurile erau cu mult diferite. Aceasta e o chestiune pe care noi am afirmat-o sus şi tare, iar Ponta nu a dezminţit. Ponta nu a înţeles că nu a câştigat alegerile singur şi că noi am avut o mare contribuţie”, a subliniat aceasta.

PNL nu îşi asumă nici măcar parţial vina pentru recesiune, în ciuda faptului că au fost responsabil de ministere precum Finanţele, Ministerul Economiei şi cel al Transporturilor.

„Vina unei recesiunii nu o deţine un ministru, ci este a celor care au realizat şi implementat o anumită politică fiscală, adică a Guvernului în general şi a Primului Ministru în particular pentru că este principalul motor al unor măsuri precum: acciza de 7 eurocenţi, taxa pe stâlp ş.a.m.d. Prima cauză a eşecului acestei guvernări este corupţia, şi vedem ca dovadă clară recesiunea. Sub mandatul lui Victor Ponta, apropiaţii premierului au primit acces direct la banii publici, cazul Duicu fiind exemplul elocvent al traficului de influenţă făcut chiar din biroul primului ministru”, a concluzionat Alina Gorghiu.