Şefa PNL scoate sabia: Ponta joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova

Fostul premier Victor Ponta pune problema în sensul că putem să asigurăm măriri de salarii dacă nu mai asigurăm cei 2% din PIB pentru apărare - cu alte cuvinte, joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova, opinează şefa PNL Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul premierul Victor Ponta - prin declaraţia sa referitoare la bugetul pentru apărare - joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova, a acuzat luni, în faţa presei, preşedintele PNL, Alina Gorghiu.

"Pe mine mă îngrijorează declaraţiile pe care le-am auzit din partea PSD zilele trecute. Declaraţii care se referă la pactul pe apărare şi la alocarea celor 2% pentru securitatea naţională. Declaraţii care îmi arată că PSD nu a înţeles nimic din ceea ce se întâmplă în regiune, din ceea ce ar trebui să se întâmple cu România ca pion de bază, ca factor de stabilitate în această regiune.

Faptul că domniile lor pun problema în sensul în care putem să asigurăm măriri de salarii dacă nu mai asigurăm cei 2% din PIB pentru apărare mie mi se pare un act de iresponsabilitate. Mi se pare că cine a făcut declaraţia joacă rolul de agent de influenţă pentru Moscova şi nimic altceva. E cea mai periculoasă declaraţie care a trecut neobservată. Da, domnul Ponta a dat această declaraţie, dar nimeni din PSD nu l-a contrazis", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Şefa PNL a amintit că, în 2015, fostul premier Victor Ponta a semnat, alături de restul liderilor de partide politice, Pactul pe apărare, propus de preşedintele Klaus Iohannis, iar acesta prevede ca până în 2017 bugetul apărării să crească la 2% din PIB.

"Este îngrijorător că nu am văzut niciun fel de dezminţire din PSD pe acest subiect şi îl rog pe cel care conduce azi PSD să iasă şi să dezmintă sau să se disocieze de genul acesta de reacţie a PSD", a afirmat Alina Gorghiu, care s-a declarat în acelaşi timp îngrijorată că "valul prorus" din regiune capătă contur, referire la rezultatul alegerilor prezidenţiale din R. Moldova.

În urmă cu câteva zile, fostul premierul a scris pe pagina sa de Facebook că preşedintele Iohannis, Dacian Cioloş şi PNL susţin creşterea cheltuielilor militare până la 2% din PIB ca să "îndeplinim cerinţele NATO şi să ne apărăm de Rusia", în timp ce PSD şi ALDE susţin că Sănătatea şi Educaţia sunt priorităţi absolute în România, iar fără salarizare decentă nu se poate face reformă în aceste domenii.

"Guvernul a mărit salariile în perioada 2012-2015 şi aceasta este o strategie pe termen lung (nu "populism în campanie", cum susţine PNL — care însă are în Programul său "dublarea" salariilor ??????). Din majorările salariale circa 30% se întorc imediat la buget prin TVA şi alte taxe/ restul se cheltuie în economia reală în timp ce banii de cheltuieli militare vor merge către companiile europene sau americane care reprezintă furnizorii NATO (în niciun caz nu către militarii sau producătorii romani)!", a precizat Victor Ponta.