Google Art Project, cea mai mare galerie virtuală de artă

Google (Justin Sullivan / Getty Images)
Ioana Statescu
05.11.2012

29 de organizaţii culturale s-au alăturat celei mai mari galerii virtuale de artă, platformă dezvoltată de gigantul american Google. Google Art Project permite vizualizarea a peste 35.000 de lucrări artistice, informează The Next Web, preluat de zf.ro.

Astfel, în urma acordului obţinut de Google cu operatorii galeriilor de artă din 14 ţări, numărul total al tablourilor ce pot fi văzute în colecţia online a crescut cu mai bine de 10%. În prezent, Google are 180 de parteneri care îşi expun obiectele de artă prin platforma sa.

Google Art Project devine parte integrantă a Google, platforma online de socializare a site-ului, dând posibilitatea distribuirii colecţiilor favorite către prietenii din reţea. Cel mai popular motor de căutare susţine că are mai mult de 300.000 de utilizatori care şi-au creat propriile galerii de artă virtuale.

În plus, Google Art Project este şi un instrument util pentru criticii de artă care pot folosi aplicaţia „Hangouts” pentru a compara două picturi în paralel.

Printre noile ”achiziţii” ale galeriei de artă Google se numără lucrări contemporane de la Muzeul de Artă Modernă din Istanbul, Galeria de Artă din Sudul Australiei, Muzeul Palazzo Vecchio din Italia, Universitatea Princeton şi Naţional Ballet of Canada, precum şi artă pre-columbiană din Peru şi obiecte decorative din China.

Ultima actualizare a galeriei Google a avut loc în luna aprilie, iar de atunci, compania declară că a avut peste 15 milioane de vizitatori care au vizionat tablouri, sculpturi, street art şi fotografii prezentate de către expozanţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor