Becali donează bani pentru renovarea Penitenciarului Poarta Albă şi cumpără televizoare pentru deţinuţi

Gigi Becali cu degetele la cap.
Gigi Becali cu degetele la cap. (Captură youtube.com.)

Gigi Becali a donat o sumă uriaşă de bani pentru renovarea Penitenciarului Poarta Albă, informează prosport. Mai mult, patronul Stelei a cumpărat şi televizoare pentru colegii săi, deţinuţi.

De asemenea, Becali este nemulţumit de starea puşcăriilor din România, motiv pentru care, în urmă cu doar câteva săptămâni i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să inspecteze situaţia centrelor de detenţie din ţară, reclamând situaţia precară a acestora. Becali a donat bani şi pentru construirea unui mini-teren de fotbal la Penitenciarul Rahova, pentru ca amicii MM Stoica şi Gică Popescu să poată face mişcare.

Reamintim că Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MAPN), în data 20 mai, fiind încarcerat în aceeaşi zi la Penitenciarul Rahova. Pe 10 iunie Becali a fost transferat la Penitenciarul Jilava de unde, la finele lui octombrie, finanţatorul Stelei a fost dus la Poarta Albă, unde este închis şi azi.

Transferul a fost făcut la cererea lui Becali, care a reclamat neînţelegeri cu conducerea închisorii şi condiţiile necorespunzătoare în care se desfăşura detenţia sa.

Gigi Becali se consideră terorizat psihic de gardieni şi declară, în faţa instanţei, că este mereu filmat cu telefonul mobil. Magnatul de Pipera s-a mai plâns şi că nu mai suportă transportul cu "dubele ruginite şi fără ITP de la Jilava."
Nu se menţionează dacă donaţia uriaşă a lui Becali acoperă şi cumpărarea de maşini noi pentru penitenciare, astfel încât deţinuţii să nu mai fie traumatizaţi.