Ghişe şi-a ales favoritul pentru Cotroceni - fostul său coleg Călin Popescu Tăriceanu

Ioan Ghişe, senator
Ioan Ghişe, senator (Epoch Times România)

Senatorul independent Ioan Ghişe, care a părăsit recent PNL pentru a intra în cursa pentru Cotroceni, a anunţat luni că susţine candidatura liderului PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, considerat a fi un apropiat al premierul Victor Ponta şi PSD.

Întrebat anterior care va fi candidatul pe care îl va susţine în turul doi la prezidenţiale, Ioan Ghişe a replicat atunci că, beneficiind de ajutorul cetăţenilor care "l-au stimulat" şi convins să candideze la preşedinţie, va intra în turul doi iar românii îl vor susţine pe el.

Ghişe nu a reuşit însă să strângă cele 200.000 de semnături necesare depunerii candidaturii sale la Biroul Electoral Central, astfel că a ieşit din cursa pentru Cotroceni şi intenţionează, mai nou, să meargă "pe mâna" lui Călin Popescu Tăriceanu. Interesant este că, în procesul strângerii de semnături, Ioan Ghişe a beneficiat de sprijinul Partidului Uniunea Democrată din România, însă la un moment dat a dat semne că vrea să iasă din cursă. Potrivit stiripesurse.ro, liderul UDR, Florin Simion, a declarat că şi-a oprit oamenii din strângerea de semnături pentru că Ioan Ghişe n-ar mai fi vrut să candideze.

"Domnia sa este o certitudine politică pentru un comportament politic democratic, constructiv şi echilibrat, demonstrate în ultimii 25 de ani. Ca prim-ministru a contribuit decisiv ca salariile şi pensiile să se dubleze în doar patru ani, iar economia României să se dezvolte. Domnul Tăriceanu are o îndelungată experienţă politică şi a demonstrat competenţa politică şi spirit liberal. A demonstrat ca prim-ministru că poate şi ştie să reprezinte România pe plan internaţional cu onoare şi demnitate. Tăriceanu merită şi noi, cetăţenii români, merităm ca acesta să fie ales preşedinte al României", îşi argumentează poziţia senatorul Ioan Ghişe, potrivit Agerpres.

Reamintim că Tăriceanu este considerat un satelit a lui Victor Ponta şi al PSD. Fostul liberal a fost numit şef al Senatului chiar de către premier, imediat după ce a decis să părăsească PNL şi să-şi fondeze un nou partid în care să se înscrie, eventual, cei nemulţumiţi de decizia conducerii PNL de a rupe USL. Fostul lider liberal, care se pretinde "salvatorul liberalismului" şi militează pentru refacerea USL, este văzut de liberali drept un "trădător" care conduce o armată de "mercenari ai PSD", Iohannis catalogând noul partid înfiinţat de acesta, PLR, drept o formaţiune "cvasipolitică hrănită de PSD".

Mai nou, duminică, premierul Victor Ponta îşi anunţa intenţia de a coopta PLR la Guvernare şi chiar posibilitatea de a-l numi pe Tăriceanu în funcţia de prim-ministru dacă câştigă alegerile. De asemenea, PLR şi PC, aliat de nădejde al PSD, au format recent un nou grup parlamentar liberal-conservator.