Colaborarea TVR-PSD stârneşte nemulţumire. Un membru din CA acuză: Ponta, făcut "erou" la emisiunea "Viaţa satului"

Andrei Muraru la sediul ICR
Andrei Muraru la sediul ICR (Epoch Times România)

În plină campanie pentru prezidenţiale, TVR face jocul social-democraţilor, acuză Andrei Muraru, membru titular al Consiliului de Administraţie al SRTv, nemulţumit de faptul că emisiunea "Viaţa Satului" de duminică, care l-a avut ca invitat pe prezidenţiabilul PSD Victor Ponta, a fost realizată în aşa fel încât premierul să aibă oportunitatea de a se promova electoral.

"La TVR se întâmplă lucruri ciudate : Victor Ponta - "erou" la emisiunea "Viaţa satului", cu o săptămână înainte de alegeri. Cu o săptămână înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, la televiziunea publică se întâmplă lucruri ciudate. Aceste evenimente stranii nu au cum să nu trezească serioase suspiciuni asupra autonomiei şi independenţei editoriale a televiziunii publice care, conform legii, trebuie ferită de orice ingerinţă politică", a precizat Muraru, în cadrul unui comunicat de presă.

Andrei Muraru a evidenţiat că, după presiunile care s-au făcut asupra conducerii televiziunii şi care au dat naştere unui mare scandal de presă în urmă cu o lună, lucrurile par să nu se fi liniştit la nivelul management-ului acestei instituţii. Având în vedere aceste evoluţii, membrul CA susţine că se vede obligat să informeze opinia publică asupra a doua evenimente recente.

"Candidatul PSD la aceste alegeri prezidenţiale, domnul Victor Ponta, nu a găsit de cuviinţă să participe la nicio dezbatere electorală organizată de TVR, dar asta nu l-a făcut să refuze "invitaţia" la o "ediţie specială" a emisiunii "Viaţa Satului", chiar de Ziua Recoltei. Probabil, a recoltei electorale, deducem noi, întrucât emisiunea a fost atât de "specială" încât publicitatea electorală a fost banal mascată sub o discuţie despre banii agricultorilor", a lui Andrei Muraru, membru în Consiliul de Administraţie al SRTV.

Îmbrăcată în subiecte "sensibile" precum cuantumul fondurilor primite de fermieri, piaţa laptelui sau eliminarea unor accize, emisiunea a fost o mostra de manipulare, susţine Muraru, care remarcă faptul că "întrebările ridicate la fileu, temele aranjate şi subiectele probabil dinainte negociate au avut darul de a adânci suspiciunile că TVR este controlată de partidul de guvernământ, nu doar prin deciziile majorităţii membrilor Consiliului de Administraţie, dar chiar prin unii angajaţi aflaţi în posturi de conducere".

Totodată, Muraru este revoltat şi de faptul că TVR ar urma sa realizeze un sondaj, pentru a măsura opţiunile electoratului la prezidenţiale, prin intermediul unei companii apropiate social-democraţilor.

"Un alt subiect controversat este cel al exit poll-ului pe care TVR ar urma sa îl comande pentru a măsura opţiunile la alegerile prezidenţiale din 2 şi 16 noiembrie a.c. Iniţial, SRTv a decis organizarea unei licitaţii cu valoare estimată, licitaţie electronică la care nu s-a prezentat nici un competitor până la termenul-limită (21.10.2014). Aşadar, pentru că "timpul nu mai permite repetarea procedurii de cerere de oferte", Consiliului de Administraţie i se propune aprobarea unei negocieri directe fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare. Gurile rele, dar cunoscătoare ale tertipurilor licitaţiilor publice, dădeau ca sigură această repetare a licitaţiei, care ar urma sa fie câştigată de o firmă de sondare apropiată", a mai precizat membrul CA.

Trebuie menţionat că Andrei Muraru este consilierul personal al prezidenţiabilului ACL, Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne