Ghimpu către Morari: Probele împotriva lui Chirtoacă sunt date de cei care au săvârşit infracţiunea

Preşedintele PL afirmă că Dorin Chirtoacă este ţinut sub arest la domiciliu deoarece eventualele alegeri anticipate vor fi pierdute de cei care doresc să pună mâna pe Primăria Capitalei.
Mihai Ghimpu, preşedintele PL din R. Moldova
Mihai Ghimpu, preşedintele PL din R. Moldova (facebook.com)

Preşedintele Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu susţine că procurorul-şef al Procuraturii anticorupţie, Viorel Morari, s-ar ocupa de politică şi ar deturna adevărul pe cazul ”Parcărilor cu plată”, exact aşa cum ar manipula şi cu pretinsele "probe" în baza cărora este învinuit Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă.

”N-ar fi cazul să intru în polemică cu un procuror, dar având în vedere că acesta se ocupă de politică şi manipulează opinia publică (în ultimul timp, mai mulţi oameni ai legii, în loc să facă dreptate, fac politică la comandă), voi face şi eu uz de dreptul meu de deputat cu privire la replică. Şi voi face acest lucru pentru că dl procuror Viorel Morari, în interviul dat portalului "Realitatea", încearcă să dea vina pe mine şi să deturneze adevărul”, scrie Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

Liderul PL îl informează pe Viorel Morari că toată procuratura ar vorbi despre faptul că în dosarul "Proiectul Parcărilor" nu este vina lui Dorin Chirtoacă, iar probele aduse nu ar fi pertinente. ”Tocmai de aceea şi daţi asemenea interviuri "credibile", umblând şi căutând prin toate organizaţiile municipale materiale, care să vă ajute cumva să-l ţineţi sub arest pe Dorin Chirtoacă, şi asta cum se vede până îi va expira mandatul, căci de organizat alegeri anticipate nici vorbă nu poate fi, fiindcă acestea la sigur vor fi pierdute de cei care au dorit să pună mâna pe Primărie.”

În context, Mihai Ghimpu a adăugat că "probele" împotriva lui Dorin Chirtoacă sunt date de cei care au săvârşit infracţiunea, adică Grozavu şi Gamreţchi. Mai mult, acesta învinuieşte acuzatorii de stat că ar fi fabricat un dosar politic cusut cu aţă albă, în baza unor declaraţii stoarse cu forţa sau date din frică, iar în prezent CNA caută prin ”toate cuptoarele şi hornurile Primăriei” material împotriva lui Dorin Chirtoacă. ”Credeţi, dle procuror, că lumea nu înţelege pentru ce Nicolae Grozavu a ajuns "Primar interimar"?! Fiţi sigur, că lumea nu-i oarbă, nici surdă şi nici proastă, aşa cum credeţi, şi înţelege foarte bine ce se întâmplă azi la Procuratură!”

În concluzie, liderul PL recomandă procurorului să studieze atent documentele semnate de Nicolae Grozavu şi Igor Gamreţchi, corespondenţa dintre ei, dar şi dintre ei şi firma care a "câştigat" licitaţia pentru a se convinge că declaraţiile date de aceştia împotriva primarului Dorin Chirtoacă s-ar contrazice cu ceea ce au semnat şi au hotărât. ”Anume aceste documente sunt probe adevărate şi nimeni nu le va putea combate, pentru că pe ele stă semnătura lor.”

Menţionăm că Igor Gamreţchi, şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţii din cadrul Primăriei Chişinău, la începutul lunii august a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul parcărilor cu plată, care urmau să fie amenajate în Capitală. Acesta încă se află în libertate deoarece sentinţa va fi executată după ce vor fi epuizate toate căile de atac.