Igor Dodon alimentează falsurile presei de la Kremlin. Regimul de vize cu Rusia nu se modifică

O publicaţie rusească a insinuat că autorităţile de la Chişinău vor să introducă vize pentru cetăţenii ruşi, astfel intenţionând să agraveze în continuare relaţia cu Moscova. Igor Dodon a comentat falsul mediatic.
Igor Dodon în vizită la Moscova
Igor Dodon în vizită la Moscova (facebook.com)

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE) aduce la cunoştinţă că informaţiile apărute în presă privind intenţiile autorităţilor moldoveneşti de a modifica regimul de vize dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă nu corespund adevărului.

Declaraţia a fost emisă după ce publicaţia rusească ”Izvestia” l-a citat pe Igor Dodon care a comentat că este împotriva deciziei Parlamentului de la Chişinău de a introduce vize moldovene cetăţenilor ruşi. Ulterior s-a stabilit că şeful statului ar fi comentat o ştire falsă, deoarece o asemenea iniţiativă nu există, deputaţii fiind în vacanţă.

Cu referire la „surse din Parlamentul R. Moldova”, jurnaliştii ruşi au scris că deputaţii moldoveni ar discuta despre introducerea regimului de vize pentru cetăţenii ruşi, menţionând că iniţiativa face parte din şirul de acţiuni diplomatice îndreptate împotriva Rusiei.

Parlamentarii moldoveni comentează însă că aud pentru prima dată despre o iniţiativă privind introducerea vizelor pentru cetăţenii ruşi şi cataloghează ştirea comentată de Igor Dodon drept un fals mediatic.

În context, deputatul Valeriu Ghileţchi remarcă că Preşedintele cade tot mai des în cursa zvonurilor şi falsurilor mediatice.

Jurnalistul Vasile Munteanu crede că şeful statului alimentează şi promovează falsurile ticluite de presa rusă. ”După aceste declaraţii, Igor Dodon iar va acuza jurnaliştii de la Chişinău că speculează şi provoacă isterie?”