Platforma DA: Vânzarea cetăţeniei moldovene - azilul escrocilor certaţi cu legea

Platforma DA, consideră că ultimele modificări la Legea cetăţeniei ar avea scopul de a transforma definitiv Republica Moldova într-o zonă neagră a Europei.
Paşaport biometric, Moldova
Paşaport biometric, Moldova (viza.md)

Platforma Demnitate şi Adevăr consideră că după eşecul promovării controversatei legi a legalizării capitalurilor furate şi murdare, regimul Plahotniuc, într-o flagrantă complicitate cu preşedintele Dodon, nu renunţă şi la alte mijloace de a transforma definitiv Republica Moldova într-o zonă neagră a Europei, destinată, în primul rând, spălării banilor criminali din practic toate ţările lumii. Exact acest scop ar urmări ultimele modificări la Legea cetăţeniei, care prevăd acordarea cetăţeniei moldovene aşa–zişilor investitori, contribuabili la Fondul de investiţii publice pentru dezvoltare durabilă sau care vor investi în unul din domeniile de dezvoltare strategică a ţării.

Formaţiunea politică atenţionează, potrivit unei declaraţii, că în loc să îmbunătăţească climatul investiţional prin micşorarea poverii fiscale asupra afacerilor legale, prin demonopolizarea şi debirocratizarea reală a economiei, prin combaterea intransigentă a marii corupţii şi implementarea reformei autentice a justiţiei, etc., regimul antipopular ar fi preocupat de atragerea şi spălarea mijloacelor financiare murdare şi oferirea azilului în formă de cetăţenie mai multor escroci certaţi cu legea în ţări mai mult sau mai puţin civilizate, precum şi de noi scheme de spălare a banilor proveniţi din jaful secolului, produs în 2014-2015.

În concluzie, Platforma DA condamnă noile modificări legislative privind vânzarea cetăţeniei moldovene, precizând că cetăţenii R. Moldova riscă, pe lângă achitarea miliardelor furate, să mai şi finanţeze şi nişte cămătari internaţionali cu reputaţie dubioasă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe