Platforma DA: Plahotniuc are nevoie de control total asupra primarilor

Congresul Autorităţilor Locale - unica organizaţie apolitică cu influenţă reală pe întreg teritoriul R. Moldova, este supusă denigrării şi atacurilor media. Platforma DA afirmă că într-un stat capturat cu o guvernare antipopulară descentralizarea nu poate fi o prioritate.
Andrei Năstase şi alţi membri ai Platformei DA din R. Moldova
Andrei Năstase şi alţi membri ai Platformei DA din R. Moldova (facebook.com)

Platforma Demnitate şi Adevăr fiind îngrijorată de modul în care este atacat repetat, Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova (CALM), susţine că la ora actuală, în ţară nu pot exista şi funcţiona organizaţii non-guvernamentale independente şi reprezentative, şi asta pentru că în condiţiile autoritarismului toate atribuţiile, mai ales cele destinate regiunilor, sunt delegate în doze foarte mici şi la discreţia dictatorului.

”Pentru Plahotniuc nu a fost suficientă obligarea prin şantaj a unui număr impunător de primari să adere la partidul-stat. Coordonatorul marilor hoţii are nevoie de un control total asupra gândurilor şi sufletelor celor peste 900 de edili, aleşi direct de către popor, care se bucură de cel mai înalt grad de încredere a populaţiei dintre toate autorităţile statale”, se arată într-o declaraţie a formaţiunii politice în care se mai punctează că membrii CALM, au constituit şi un grup de experţi cu o gândire liberă şi constructivă. Pe platforma de discuţie a Congresului deciziile sunt luate de comun acord, iar deseori acestea contravin planurilor antipopulare ale actualei guvernări, ceea ce a şi stârnit nemulţumirea autorităţilor.

În opinia Platformei DA, furia oligarhică a ajuns la culme în momentul în care a fost clar că nici chiar primarii Partidului Democrat nu acceptă decapitarea CALM-ului prin eliminarea unei echipe profesioniste şi integre în frunte cu Viorel Furdui. Edilul municipiului Orhei, însă nutrind o frică sălbatică de închisoare, ar fi dispus să semneze orice autodenunţ sau să-şi asume orice crimă. De aceea după ieşirea Primăriei Orheiului din rândurile CALM, acţiune intens mediatizată de holdingul oligarhic, ar fi urmat un denunţ ruşinos şi provocator al lui Şor la Procuratura aservită.

”Puterea cleptocratică are nevoie ca anume acum individul cu reputaţie ireparabilă să murdărească şi să discrediteze cât mai tare una dintre puţinele organizaţii non-guvernamentale puternice şi independente, a cărei agendă nu se urzeşte la GBC. Cu siguranţă, ghidat de patronul său Plahotniuc, Şor va continua să arunce cu nămol în conducerea organizaţiei incomode regimului. Nu excludem faptul că în timpul cel mai apropiat vor fi scoşi la rampă şi alţi primari vulnerabili, obligaţi să părăsească demonstrativ prestigioasa organizaţie a aleşilor locali”, a conchis Platforma DA precizând că sunt alături de CALM, de sutele de primari oneşti, profesionişti, consacraţi cu trup şi suflet oamenilor, dar care actualmente sunt presaţi şi maltrataţi de regimul mafiot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe