Germania, nehotărâtă dacă să sprijine sau nu tarifele UE pentru vehiculele electrice chinezeşti

Olaf Scholz (Daniel Mihailescu / AFP via Getty Images)
Redacţia
03.10.2024

Germania nu a decis încă dacă va sprijini planurile UE de a introduce oficial tarife pentru vehiculele electrice importate din China, a declarat marţi consilierul economic principal al cancelarului german Olaf Scholz pentru Bloomberg TV, potrivit Tsvetanei Paraskova de la OilPrice.

La începutul acestui an, UE a impus tarife provizorii de până la 36% pentru vehiculele electrice importate din China, pe lângă taxa de import obişnuită de 10%. Statele membre ale UE sunt aşteptate să voteze vineri dacă să impună oficial aceste tarife, după ce au constatat că Beijingul a subvenţionat puternic producătorii de vehicule electrice.

Însă Germania, cea mai mare economie a Europei şi cel mai mare producător auto, se teme că tarifele ar putea declanşa un război comercial total în China, în care principalii săi producători auto ar suferi consecinţele.

Germania s-a pronunţat de mai multe ori împotriva tarifelor pentru vehiculele electrice, iar recent i s-a alăturat şi Spania, care a sugerat că cele două mari economii se vor abţine la votul UE.

Deocamdată, Germania nu a decis cum va vota vineri, a declarat pentru Bloomberg consilierul economic principal al lui Scholz, Jörg Kukies.

Producătorii germani de automobile au o piaţă mare în China şi, deoarece sunt integraţi în lanţul global de aprovizionare, Germania nu crede că tarifele sunt o idee bună, a menţionat Kukies.

"O soluţie negociată ar fi cu siguranţă preferabilă impunerii de tarife, indiferent cât de calibrate sunt acestea”, a declarat consilierul.

Taxele actuale, în vigoare din 5 iulie, sunt provizorii şi pentru o perioadă de maximum patru luni.

Tarifele au dus la o reacţie în China, care continuă investigaţiile antidumping asupra importurilor din UE, vizând importurile de brandy şi carne de porc din bloc, care se referă probabil la Spania, Franţa, Olanda şi Danemarca.

VDA, asociaţia producătorilor de automobile din Germania, a afirmat că „obiectivul declarat de a asigura condiţii de concurenţă echitabile şi de a proteja industria naţională de practicile neloiale nu va fi atins” prin tarifele anti-subvenţii.

„Tarifele europene anti-subvenţii nu vor afecta doar producătorii chinezi, ci şi companiile europene şi, în special, întreprinderile lor mixte”, a adăugat VDA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor