Germania a început să furnizeze gaz Ucrainei

P. P.
16.04.2014

alte articole

(STR / AFP / Getty Images)
P. P.
16.04.2014

Furnizorul de gaze german RWE a început, miercuri, să furnizeze gaz către Ucraina, prin Polonia, cu ajutorul metodei inverse, în baza unui acord valabil până în 2017.

RWE se foloseşte de serviciile companiei de gaz poloneze Gaz Sistem, care a anunţat că va furniza miercuri Ucrainei aproximativ 4 milioane de metri cub de gaz.

Conform unui acord semnate dintre Germania şi Ucraina ce va fi valabil până în luna mai 2017, RWE ar putea să transporte până la 10 miliarde de metru cubi de gaz pe an Ucrainei.

Rezervele necesare de gaz ale Ucrainei vor fi asigurate de către partenerii europenii, Franţa şi Germania, a precizat ministrul ucrainean al Energiei, Yuri Prodan.

Kievul a primit un preţ de 386 dolari pentru mia de metri cubi de gaz.

Infrastructura poloneză a mai fost folosită pentru a transporta gaz Ucrainei în noiembrie 2012, însă procesul a fost oprit după ce Moscova a oferit Kievului o reducere la preţul gazului de 30% în luna decembrie 2013.

Gazpromul, fostul furnizor principal de gaze al Kievului, a crescut preţul gazului destinat Ucrainei cu 80% la începutul luni aprilie, o măsură considerată parte dintr-un război economic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor