George Mioc: Vizita lui Teodorovici la Washington pare un eşec. FMI nici nu s-a deranjat să dea un comunicat

Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel  Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor  Europene
Forum 2014 dedicat Fondurilor Structurale Europene. Grand Hotel Marriott. În imagine, Eugen Orlando Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene (Epoch Times România)

Vizita ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, la Washington care viza salvarea acordului cu FMI şi Comisia Europeană se pare că a fost un eşec, a declarat preşedintele interimar al partidului Noua Republică, George Mioc.

"Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a fost, în aceste zile, în vizită la sediul FMI din Washington, în încercarea de a salva acordul cu FMI şi Comisia Europeană. Vizita pare a fi fost un eşec: FMI nici măcar nu s-a deranjat să dea un comunicat formal, în care să anunţe că Teodorovici a trecut pe la sediul instituţiei.

Ceea ce se aşteaptă de la Ponta este de bun simţ: opriţi corupţia şi ineficienţa din companiile de stat, investiţi în infrastructură şi creşteţi competitivitatea economiei, inclusiv prin atragerea investitorilor străini. În 2017, vom plăti scump populismul guvernului Ponta", a precizat George Mioc.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a condus delegaţia României care a discutat la Washington, în perioada 16-19 aprilie 2015, cu reprezentanţii FMI, ai Băncii Mondiale, dar şi cu cei ai agenţiilor de rating, despre măsurile prevăzute în proiectul de lege privind Codul Fiscal, execuţia bugetară, respectiv stadiului implementării angajamentelor convenite cu organismele financiare internaţionale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne